Kreatin mi kullanmalıyım, BCAA mı?

520199

Hectopat
Arkadaşlar selam 1.5 aydır spora gidiyorum vücudum yağlı biraz kiloluyum diyebilirim. Kilo vermem gerekiyor aynı zamanda kas kütlesi de koymaya çalışıyorum kreatin mi, BCAA mı daha etkili olur? Detaylı anlatırsanız sevinirim.

Düşük miktarlarda creatine tüket. Dönem dönem tüket. Kullanmayı keseceğin zaman azar azar dozunu düşür. Aynı şekilde almaya başlarken de zaman içinde günlük dozajını arttır. Tavsiyemdir 3 gramdan fazla kullanma ve aromalı olanlara bulaşma.

İkisini de kullanma, BCAA boş bir ürün. Kreatin efektif lakin zararları var. Mesela saç dökümünü hızlandırabiliyor, ben kullandığımda böbreklerimde yan etki yapmıştı dishidroz oluyordum, tabii bu kişisel bir deneyim.

Kreatin saç dökmez. Eğer kullanımından sonra döküyorsa hormon dengesizliğiniz (prolaktin yüksekliği) vardır. Görünmenizde ve çeşitli terapiler görmenizde yarar var. Ayrıca düzenli kullanımda yan etkiler geçiyorsa kullanmanızda bir sakınca yok veya daha düşük dozajda kullanmalısınız. Creatin alımını idmandan sonra yapmalısınız. Kreatinden sonra yüksek klorlu hazır suları veya gazlı içecekleri tüketmemeniz daha iyi olur. Aldıktan ilk 1 saat içinde aralıklarla azar azar su içmeliyiz.

Peki bir şey soracağım hocam normalde proteinocean pek önerilmiyor fakat kreatinde marka ayrımı yapmayın hepsi aynı kreatin denilmiş bazı konularda diğerlerinde göre daha ucuz olduğundan proteinocean kreatin alınır mı sizce? 120G olandan alacağım alınmaz derseniz bigjoy alırım.

Ben protouch aromasız 200 mesh kullanıyorum en ucuzu bu ve Trendyol'da satılıyor.

Ben protouch aromasız 200 mesh kullanıyorum en ucuzu bu ve Trendyol'da satılıyor.

O da olur bu dediğim markalardan herhangi biri olur yani değil mi proteinocean önerilmese de kreatin de marka ayrımı yapılmasına gerek yok denildiğinden sordum.

O da olur bu dediğim markalardan herhangi biri olur yani değil mi proteinocean önerilmese de kreatin de marka ayrımı yapılmasına gerek yok denildiğinden sordum.
Bende örnek verdim zaten. İstediğiniz marka kreatini alabilirsiniz. Ama aromasız olanlar her zaman daha iyidir. Protein ocean'da aroma var diye biliyorum aromalarda gramaj hilesi yapılabiliyor dikkatli olmak lazım.

Bende örnek verdim zaten. İstediğiniz marka kreatini alabilirsiniz. Ama aromasız olanlar her zaman daha iyidir. Protein ocean'da aroma var diye biliyorum aromalarda gramaj hilesi yapılabiliyor dikkatli olmak lazım.
Anladım hocam yeşil elmalı falan var da ben aromasız alacağım zaten teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…