Kreatin ne kadar kullanılmalı?

qnpases

Hectopat
Daha fazla  
Spora başlayalı 3 ay oldu ve bu hafta kreatine başladım. Arkasında ölçeğimin 3/4'ini doldurursam 3 gram olur şeklinde bir yazı vardı. 2-3 kez bu şekilde kullandım ama yükleme haftası denilen şeyin olduğunu yeni öğrendim. İnternette 10-20G arası 1-2 hafta kullanabilirsiniz yazıyor. Bunu yapmam gerek mi? Eğer gerekirse tek seferde mi kullanmam lazım yoksa gün içinde ikiye mi bölmem gerek? Ve son olarak şu an 62 kiloyum günde 3 litre su içmeye çalışıyorum, bu kreatin için yeterli olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır yükleme yapmana gerek yok.

Günlük 5 gram tüketmen yeterli olacaktır.

Günde 5 gr. 1 ay kullan bir hafta ara ver bir gün almayı unutursan bir şey olmaz lakin ertesi gün almayı unutma.

Dostum Yükleme yapabilirsin bir zararı olmaz. Bir gün almazsan da birşey olmaz ama ertesi gün kesinlikle al. İlk hafta her 4 saatte bir 5gr al. Günde 4 kere al toplam 20gr. 1 hafta bittikten sonra günlük 5gr al.

Yükleme yapmana gerek yok. Günde 5 gram kullan, bunu her gün yap sadece spor yaptığın zamanlarda değil, tüketme saatin ise önemli değil. Su alımını da arttır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…