Kreatin zararlı mı?

CLANSA

Hectopat
Makaleler
1
Kreatin kullanıyorum kasım ayından beri. Şu an bitti kreatin. HIQ alacağım ama babam tutturmuş oğlum zararlı, böbreklere zararlı, ileride demedi deme makineye bağlı yaşarsın vs diyor. Zararlı olmadığını biliyorum ama aklıma takıldı öyle deyince. Zararlı mıdır?

İfadeler: T21
Babanın haklılık payı var.
Yanlış kullanımda böbreklere zarar verebilirsin, ayrıca genetiğe bağlı olarak saç dökülmesi problemi de ortaya çıkıyor.

Doktor kontrolünü ihmal etme.

Hocam babam genelde bize yapma dediği şeyleri yapınca ileride sıkıntısını çekiyoruz yani babam demişti falan diyoruz. Şimdi kullanma dedi ama sanki iğne basıyorum zararı falan yok normal kullanımda ama her dediği çıkıyor diye arada kaldım.

Babanın haklılık payı var.
Yanlış kullanımda böbreklere zarar verebilirsin, ayrıca genetiğe bağlı olarak saç dökülmesi problemi de ortaya çıkıyor.

Doktor kontrolünü ihmal etme.
Hocam günde max 5g kullanılmalı zaten ben şuan 3.5g falan kullanıyorum.

İfadeler: T21
Kullanıp kullanmamak sana kalmış.
Arkadaşlar "zararının olmadığı araştırmalarla kanıtlandı" deselerde şahsen kullanmama taraftarıyım.
Omega 3 - çinko - magnezyum - B6 - B12 harici takviye almaya gerek yok bence.

Hocam eğer gereğinden fazla kullanmazsak sıkıntı olmak değil mi? @emircanunlts hocam bir de siz bakabilir misiniz?
HIQ aldım hocam az önce. Bir şey olmaz inşallah.

Son düzenleme:
Hastalığın bulunmuyorsa, hiçbir zararı yok. Kreatin zaten vücutta üretilen fakat spor için yeterli seviyede üretilmeyen bir amino asittir.

Takviyeleri, ilaçları zehir yapan şey dozdur. Yükleme yapacaksan 1 hafta boyunca günde 20 gram, yapmayacaksan günde 5 gram yeterlidir.

Hocam 10 aydır kullanıyorum bir sıkıntı olmadı. Daha güçlü oluyorum sporda kullanırsam. Hocam peki her insansın spor yapsa da yapmasa da kullanması gerekir mi? Spordaki hoca bana böyle demişti. Spor yapan ve yapmayan demedi de her insan demişti.

Hocam bir de spordaki hoca bana günde 5G geçmiyorsan ara vermene gerek yok kreatinde demişti bu doğru mu? Yanlışsa kadar kullanıp ne kadar ara vereceğiz? Ben 3.7 gram civarında kullanıyordum. Hap şeklidneydi bende 3 tanesi 5G dı arkasında Max 3 tane kullanın yazıyordu ben 2 tane kullanıyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Spor yapmayan kişi kullansa da bir işe yaramaz. Vücut, ihtiyacı olmayan şeyleri idrar veya diğer yollarla dışarı atar. Spor yapan kişinin kreatine ihtiyacı olduğu için, vücut bunu kullanır.

Ara vermek şart değil, isterseniz verebilirsiniz. Verdiğiniz ara 1-2 haftayı geçmesin.

Hocam son sorum var. Hocam ben günde 2.5L kola içiyorum yani bazen 2-3 saat içinde bitiyor bazen de 1 gün bitmeden bitiriyorum. Halam dedi ki eğer çok kola içersen o kreatinin vücuttan atılımını yavaşlatır mı ne öyle bir şey dedi. Doğru mu?

Hocam SS Erwin Rommel diye birisi vardı forumda. Onu bu konuya etiketleyecektim ismi aklıma gelmedi bir konuda gördüm az önce o sizmişsiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…