Kreatini sindiremiyorum

cyclincer

Hectopat
Selamlar dostlar kreatin kullanıyordum uzun süre, her kullandığım gün ufak tefek sindirim sorunları yaşadım (whey ve karnitin de ilave kullanıyorum supplementlerden). 2 hafta önce zaten konu açtım bırakacağım diye bıraktım dün antrenmandan sonra 2.5 gr aldım oceanın tek ölçeğinden yani. 45 dakika sonra ağrı yapıp WC'ye çıkardı. Akşam üzerlerine doğru 5'e tamamlayayım dedim 1 ölçek daha aldım. Gece uyandım yine WC'ye çıktım. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bir kaç farklı yöntem söyleyeceğim. Kısmen bazılarını uygulamışsın sanırım ama ben tekrar yazacağım.

1) Dozu azalt ve bölerek al (Bunu kısmen denemişsin)
2) Yeterli miktarda su ile tüketmek çok önemli çünkü kreatin vücutta su tutucu & su çekici özellikte olduğu için yetersi su ile alınması midede şişkinlik ve rahatsızlı yaratır ki bu da doğal olarak sindirim sorunlarına sebep oluyor.
3) Yemekle birlikte veya öğünden hemen sonra almayı dene. Aç karnına kreatin almak bazı kişilerde yine mide sorunlarına sebebiyet verebilir.
4) Kreatin formunu değiştirmek. Örneğin Kreatin HCL veya Kreatin Magnezyum Şelat gibi)
5) Daha kaliteli bir kreatin ürünü kullanabilirsiniz. Protein Ocean markasının ürünleri bana pek kaliteli gelmiyor ve zamanında kullandığımda beni de rahatsız etmişti. (Bu şahsi düşüncemdir. Başkalarına kaliteli ve iyi gelebilir)
6) Kreatini kullanırken sıvı içerisinde iyice çözünmesini sağlayarak kullan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı