Kredi aşıldığı için alınması gereken seçmeli ders eklenemedi

sibylvaneymisim

Femtopat
Daha fazla  
Üniversite hayatım boyunca ilk kez bu durumu yaşadığım için bilmiyorum. Güz dönemini fena şekilde batırdım ve alttan çok dersim kaldı, kredim yetmediği için de almam gereken bu dönemin seçmeli derslerinden birini alamadım. Bu durumda ne oluyor?

Üniversite hayatım boyunca ilk kez bu durumu yaşadığım için bilmiyorum. Güz dönemini fena şekilde batırdım ve alttan çok dersim kaldı, kredim yetmediği için de almam gereken bu dönemin seçmeli derslerinden birini alamadım. Bu durumda ne oluyor?

Danışman hocana sormak yerine buraya niye yazıyorsun?

Zorunlu dersi almanız gerekiyor onun dışında kalan dersleri dönem dönem öteleyebiliyor ya da erkenden seçebiliyorsunuz. Seçemediğiniz seçmeli dersi bir sonraki dönem alıp verebilirsiniz. Ama üniversitelerin birbirinden farklı yönetmeliği var. Danışmanınıza sorup bilgi almanız daha sağlıklı olur.

Başarısız derslerin her zaman önceliği olur. O yüzden güncel derslerinden birisini seçemiyorsun seneye o dersi alman gerekiyor. Danışman hocana dersi ekleyebilir miyim veya tek ders sınavından geçebilir miyim diye sorabilirsin.

Hocam her dönem kredi sınırı vardır örneğin benim üniversitemde 45. Sen ilk önce kaldığın dersleri alacaksın sonra döneminin derslerini. Eğer kredin yetmezse kendi derslerini alamıcaksın ve otomatik okulun uzayacak. O yüzden 3 den fazla dersten kalmak sıkıntı direkt okulun uzar.

Hocam her dönem kredi sınırı vardır örneğin benim üniversitemde 45. Sen ilk önce kaldığın dersleri alacaksın sonra döneminin derslerini. Eğer kredin yetmezse kendi derslerini alamayacaksın ve otomatik okulun uzayacak. O yüzden 3'ten fazla dersten kalmak sıkıntı direkt okulun uzar.

Bende bu sene çap yapmaya başlıyorum hayırlısı bakalım.

Hocam her dönem kredi sınırı vardır örneğin benim üniversitemde 45. Sen ilk önce kaldığın dersleri alacaksın sonra döneminin derslerini. Eğer kredin yetmezse kendi derslerini alamıcaksın ve otomatik okulun uzayacak. O yüzden 3 den fazla dersten kalmak sıkıntı direkt okulun uzar.
Şöyle ki büyük ihtimalle güz dönemi her türlü uzayacak zaten alttan kalan bütün dersleri verebilmem imkansız. O yüzden seçemediğim seçmeli dersi seçmeyip bir sonra ki seneye bıraksam olur mu?

Danışman hocana sormak yerine buraya niye yazıyorsun?
Sosyal anksiyetem olduğu için hocalarla konuşurken geriliyorum o yüzden önce fikir almak istedim. Yine de teşekkürler mükemmel görüşün için, asla hocaya sormayı tahmin edememiştim gerçekten.

Şöyle ki büyük ihtimalle güz dönemi her türlü uzayacak zaten alttan kalan bütün dersleri verebilmem imkansız. O yüzden seçemediğim seçmeli dersi seçmeyip bir sonra ki seneye bıraksam olur mu?

Sosyal anksiyetem olduğu için hocalarla konuşurken geriliyorum o yüzden önce fikir almak istedim. Yine de teşekkürler mükemmel görüşün için, asla hocaya sormayı tahmin edememiştim gerçekten.
Evet, olur.

Hocam bunu sizin araştırıp öğrenmeniz lazım. Her üniversitenin kendine göre yönetmeliği var sonuçta. Ama genel olarak üniversitelerde, öncelik alttan dersler olmak üzere zorunlu dersleri almak mecburiyetindesin. Kredin dolduysa ve alamadığın seçmeli ders oluyorsa mecburen seneye kalıyor.
Sosyal anksiyetem olduğu için hocalarla konuşurken geriliyorum o yüzden önce fikir almak istedim.
Mail atabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı