Çözüldü Kredi kartı akdi faiz hesaplaması nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru
Makaleler
65
Kredi kartı akdi faiz hesaplaması nasıl yapılır? Mantığını tam olarak anlayamadım.

Çözüm
Temmuzda 20000'in %4.55 zamlı hali olacak borcunuz. Borcunuzu artırmazsanız Ağustos ayında 20000'in %4.55 zamlı halinin %4.55 zamlı hali olmuş olacak. Bankaya faize para yatırdığınızda nasıl oluyorsa aynı mantık.
Diyorki
Asgarî tutarı öderseniz kalan borc için hesaplanan faizdir. 4.25% ile 4.55 arası.

"Merkez Bankası tarafından belirlenen akdi faiz oranı (alışveriş ve nakit çekim faizi) aylık %4,25, gecikme faiz oranı ise aylık %4,55'dır. Faiz oranlarına göre kredi kartlarını inceleyip karşılaştırmak için en iyi kredi kartları sayfamızı ziyaret edin."

@ibo4techno, yorumunuz için teşekkür ederim. Varsayalım ki Temmuz ayından 20 bin TL borcum var asgarinin üzerini ödedikten sonra. Sonra Ağustos ayında da biraz borç bıraktım diyelim, borcun tamamını halen ödemedim. Temmuz, Ağustos ayları için ayrı faiz mi uygulanır? Yoksa kalan borç üzerinden mi faiz uygulanır?

@Mustafa.Kaan, doğru anladıysam ay ay faizi ayrı. Total borca bakmıyorlar, doğru mudur? Emin olmak adına sorayım dedim.

@Mustafa.Kaan, doğru anladıysam ay ay faizi ayrı. Total borca bakmıyorlar, doğru mudur? Emin olmak adına sorayım dedim.
Hayır hocam, aynı %4.55 oran asgari ödendikten sonra kalan toplam borç üzerinden hesaplanıyor her ay. Bu şekilde arta arta birikiyor zaten. O yüzden borcunuzu artırmazsanız şeklinde yazmıştım ve bankada faizli hesaba para yatırırmış gibi düşünün demiştim.

Kredi kartı borcunuz hesaplanırken o dönem içindeki harcamaların yanında diğer aylardan devreden borçlar da hesaplanır. Aynı şekilde faiz oranları da yansıtılır. Bu tutar üzerinden belirli bir hesaplama ile yapılan işlem sonucunda elde edilen rakam asgari ödeme tutarınız olarak değerlendirilir

@Mustafa.Kaan, anlamak adına birkaç soru soruyorum da kusura bakmayın. Şu 1-2 ay biraz fazla harcamam olacağı için borcumun tamamını ödeyemeyeceğim. İlk kez asgarinin yukarısını ödemem gerekecek. Borçlanacağım için bu yüzden konuyu açtım da kısaca, Temmuz ayından biraz borç kaldı; o borç Ağustos ayına devredildi, faiz oranına göre faiz hesaplaması yapıldı. Sonra Ağustos ayından da biraz borcum kaldı. Eylül ayında toplam kalan borç tutarı üzerinden faiz hesaplaması yapılır, değil mi? Temmuz ayında borcumu ödemediğim için tekrar faiz yaparlar mı? Borcumu ödemedim dediğim de asgarinin üzerini ödeyeceğim. Örneğin asgari 20 bin TL ise 40-45 bin TL ödeyeceğim. Eğer anlamadıysanız lütfen söyleyin, tekrar anlatırım.

Estağfirullah hocam, borç yiğidin kamçısıdır halledersiniz. Evet, Temmuz borcunuz tekrar tekrar hesaplanmaz. Temmuzun asgarisi ödendi, faiz bindi ve o ayın konusu kapandı. Ağustos ayında toplam borcunuza göre asgari belirlendi, asgariyi ödediniz, toplam borcunuza faiz biner ve Ağustosun konusu kapanır. Hem Ağustos için hem Temmuz için ayrı ayrı oran olmaz. Sadece Ağustos ayında tek oranla toplam borcunuz üstünden işlem yapılır ve biter. Yeterli olmuş olmalı eğer ben sorunuzu anlayabildiysem, çözene kadar konuşuruz dert değil.

@Mustafa.Kaan, şimdi daha iyi anladım. Temmuz ayı faizi binince mesele kapanıyor. Ağustos'ta da toplam borcum üzerinden faiz işleniyor. Zaten onun faizi Temmuz ayında işlenmiş oluyor, teşekkür ettim. Çözüm olarak işaretledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı