Dostlar selam, ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. +6 aydan beri kredi kartı kullanıyorum. Üniversiteye başladığımda Ziraat Bankası 2000 TL limitli genç kartı otomatik olarak tanımladı, daha sonra ben Akbank'den yine öğrenci kartı çıkardım ve oradan da 2000 TL limit aldım. Sonrasında da Enpara'ya başvurdum ve Enpara en fazla 1100 TL verebildi, yani 3 banka toplam 5100 TL. Son iki aya kadar borçları minimum ödeme tutarına göre ödüyordum, aksatmadım. Son iki ayda ise asgarileri ödüyorum. Findeks sorgusu yaptığımda sonucum şu şekilde. (borçları aksatmadım dediğim gibi)
Eki Görüntüle 2253341
Eki Görüntüle 2253345
Bu da toplam limitlerim ve borcum. Aşağıya da Yapı Kredi ve Akbank tarafından gelen mesajı bırakacağım.
Akbank:
Eki Görüntüle 2253353
Yapı Kredi.
Eki Görüntüle 2253360
Şimdi finale gelelim, Findeks notum yüksek değil farkındayım ancak düşürecek hiçbir girişimde bulunmadım. Yalnızca 1 kere ödeme aksatmışım, o da fark etmediğimdendir, 1-2 gün sonra ödemişimdir. Onun dışında sürekli borçlarımı ödüyorum ve limit zaten düşük olduğu için de olağanüstü bir harcamam yok. Yasal limit denen zımbırtıya takılıyorum. Çevremde öğrenci arkadaşlarıma sorduğumda hiçbiri bunu yaşamıyor; yüksek tutarda kredi kartları alabiliyorlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yapı Kredi'nin mesajına uyup tüm kartların borcunu ödeyip kapatabilirim ama yine 5100 TL limit verir muhtemelen o da, yasal sınır var çünkü.