Kredi kartı yasal limit problemi nasıl çözülür?

Semre57

Megapat
Daha fazla  
Dostlar selam, ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. +6 aydan beri kredi kartı kullanıyorum. Üniversiteye başladığımda Ziraat Bankası 2000 TL limitli genç kartı otomatik olarak tanımladı, daha sonra ben AkbanK'den yine öğrenci kartı çıkardım ve oradan da 2000 TL limit aldım. Sonrasında da Enpara'ya başvurdum ve Enpara en fazla 1100 TL verebildi, yani 3 banka toplam 5100 TL. Son iki aya kadar borçları minimum ödeme tutarına göre ödüyordum, aksatmadım. Son iki ayda ise asgarileri ödüyorum. Findeks sorgusu yaptığımda sonucum şu şekilde. (borçları aksatmadım dediğim gibi)

Bu da toplam limitlerim ve borcum. Aşağıya da Yapı Kredi ve Akbank tarafından gelen mesajı bırakacağım.
Akbank:

Yapı Kredi.

Şimdi finale gelelim, Findeks notum yüksek değil farkındayım ancak düşürecek hiçbir girişimde bulunmadım. Yalnızca 1 kere ödeme aksatmışım, o da fark etmediğimdendir, 1-2 gün sonra ödemişimdir. Onun dışında sürekli borçlarımı ödüyorum ve limit zaten düşük olduğu için de olağanüstü bir harcamam yok. Yasal limit denen zımbırtıya takılıyorum. Çevremde öğrenci arkadaşlarıma sorduğumda hiçbiri bunu yaşamıyor; yüksek tutarda kredi kartları alabiliyorlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yapı Kredi'nin mesajına uyup tüm kartların borcunu ödeyip kapatabilirim ama yine 5100 TL limit verir muhtemelen o da, yasal sınır var çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:

Genelde borcu geç ödeyince kredi puanınız düşer ama ödüyorum diyorsunuz benim akrabamında böyleydi limiti az veriyordu Yapı Kredi'nin size attığı mesaj gibi mesaja başvurdu 20000TL limit çıktı bu işler çok da belli olmuyor sanırım.

Anlamak için soruyorum, akrabanız yapı kredi'nin bahsettiği gibi kartlarının limitini azaltıp veya kapatıp başvurunca daha yüksek bir limit mi aldı diğer bankaların vermediği?

Anlamak için soruyorum, akrabanız Yapı Kredi'nin bahsettiği gibi kartlarının limitini azaltıp veya kapatıp başvurunca daha yüksek bir limit mi aldı diğer bankaların vermediği?

Evet kullandığı kart az limit veriyordu bankayı arayıp konuşmuştu yükseltmeyince kapattı başka bankaya geçti daha yüksek bir limit verdiler.

Evet kullandığı kart az limit veriyordu bankayı arayıp konuşmuştu yükseltmeyince kapattı başka bankaya geçti daha yüksek bir limit verdiler.
Anladım, ben de şimdi borçları kapattım. Konu açık kalsın, bilen birileri kartları iptal et derse iptal edip yapı krediden alacağım. Yasal limit muhabbeti olup yine 5100 TL verirlerse de sorun değil, tek yerden kullanmış oluruz artık napalım. Sanırım aktif olarak kullanmak gerekiyor kartı.

İfadeler: Lyc

Kullansanızda banka prosedürleri çok karmaşık akrabam 25k TL maaş alıyor ama limiti 2-3 bin TL arası bir şeydi

Yine de direkt yaşamış birisi veya daha bilgili biri varsa yazmasını bekleyin isterseniz en kötü kapayınca da aynı limiti verirler.

Mevcut kartlarının borcunu ödeyip kapatınca Findeks puanı düşeni bile gördüm. Garip bir sistem haklısınız, bekleyelim

Güncelleme, limitlerimi düşürüp iptal talebinde bulundum fakat yapı krediden onay alamadım bu sefer. Yani düşürdüğüm limitlerimle kaldım. En iyisi sadece Akbankta açık kart bırakıp 6 ay bekleyeceğim. Sonra bakalım duruma artık. Siz siz olun yapmayın, kredi notunuzu artırmaya bakın

Son düzenleme:
İfadeler: Lyc
Gelirinizi 90 bin yazın ben öyle yapıyorum şu an 300 bin TL limit var.
Öğrenciyim, kayıtlı hiç gelir yok ama. 90 bin yazsam da bu sorgulanırsa cezası var diye biliyorum. Ayrıca başvurum henüz daha limit belirlemeden bile olumsuz sonuçlanıyor bazen. 6 ay beklemeyi planlıyorum önceki olumsuz basvurular silinsin, sonra dediğiniz gibi yaparız.

Gelirinizi 90 bin yazın ben öyle yapıyorum şu an 300 bin TL limit var.
Bunu çok merak ediyorum. Kafamıza göre mesela 1 milyon yazsak maliyenin radarına takılıp “Kardeş gelirin var da hani vergisi?” derse diye daha hiç yazmaya yemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…