Kredi kartına bakiye yatırmak diye bir işlem yok. Kredi kartı ile ilişkili mevduat hesabına para atılabilir ve bu da limit arttırmaz.
Limit artışı ek gelir beyanı ile yapılabilir. Eğer üniversite öğrencisi isen KYK kredisini/bursunu aldığını(veya başka bir burs geliri de olabilir) gösteren belge çıktısı ile bankaya gidersen limit artışı sağlanabilir. Aynı işlemi ben yakın zamanda İş Bankası ile yapmayı düşünüyorum. Öte yandan KYK'den kredi/burs bağlandıktan sonra onlar aynı zamanda kredi kartı verecekler ve bu karta fazladan limit veriyorlar. Mesela ben doktora için kredi alıyorum(6000 lira) ve Ziraat Bankası'nın verdiği kartın limiti otomatik 22000 liraya kadar çıktı. Ancak o kart pek kullanışlı olmadığı için bu ayki ekstre ödemesinden sonra limitini düşürüp(*) İş Bankası'na başvuracağım. Aksi halde 14 yıldır müşterisi olduğum o banka 2000 liradan fazla limit vermiyor.
Acil ihtiyaç için daha fazla limiti olan ve sana yardımcı olabilecek başkasından yardım talep edebilirsin.
*:Toplam limit hakkını başka kart kullanıyorsa onu kapattırmak veya limitini azaltmak zorundasın.