Kredili mevduat hesabı nedir?

kornstyla

Decapat
Amazon'dan Xbox 9. nesil gamepad alacağım. Ama 2000 TL bütçeme çok geliyor. Taksitle almak istiyorum. Ziraat Bankası'nın banka kartını kullanıyorum. Banka kartlarına taksit yapılamıyormuş ama kredili mevduat hesabı diye bir şeyler varmış. O ne oluyor onun sayesinde banka kartıma taksit yapıp alabilir miyim gamepadi? Veya başka bir yöntemi var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
KMH tam olarak bankaya borçlanmak demek. Mesela 2000₺ hesabında var. 2000 de KMH açtın senin 2000₺ paran ama 4000₺ kullanılabilir bakiyen oluyor. Bu durumdayken 4000 liralık harcama yaparsan bakiyen -2000 olur. Bu bakiyenin de genelde her ayın son günü bankanın faiz oranına göre ödemesini yaparsın. Benim mesela -30.000 idi hesabım. 30 gün boyunca kullandığım için 1.61 faizden 580 civarı bir şey ödedim. Rakamlardan emin değilim anla diye söylüyorum. Hesabın ekside olduğu süre boyunca bu faizi ödemeye devam ediyorsun.

KMH tam olarak bankaya borçlanmak demek. Mesela 2000₺ hesabında var. 2000 de KMH açtın senin 2000₺ paran ama 4000₺ kullanılabilir bakiyen oluyor. Bu durumdayken 4000 liralık harcama yaparsan bakiyen -2000 olur. Bu bakiyenin de genelde her ayın son günü bankanın faiz oranına göre ödemesini yaparsın. Benim mesela -30.000 idi hesabım. 30 gün boyunca kullandığım için 1.61 faizden 580 civarı bir şey ödedim. Rakamlardan emin değilim anla diye söylüyorum. Hesabın ekside olduğu süre boyunca bu faizi ödemeye devam ediyorsun.

Benim hesabımda 3000 tl var ben 3000 tllik mi açabiliyorum. Eğer öyleyse 2000 tl ye gamepadi alırım galiba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı