Kripto para borsalarında kaldıraç kullanıyor musunuz?

Zunqa

Kilopat
Merhabalar. Kripto para alıp satanlara bir sorum var. Kaldıraçlı işlem yapıyor musunuz? Kimisi riskli diye kullanmıyor kimisi haram olur diye. Siz ne düşünüyorsunuz?

Haram olduğunu düşünmüyorum. Birisinden borç para alıp yatırım yapıp kâr elde edip parasını geri ödüyorsunuz. Bunun haramı nerede? Ayrıca maksimum 10x kaldıraç her zaman daha güvenlidir. Ancak uzun vade yatırım öneriyorum. Yeni başlayanlar için kaldıraçlı işlem intihar saldırısından farklı değil. Bütün yatırımınızı kaybedebilirsiniz. Uzun vade ETH sizin için güvenli liman olacaktır.

Haram olduğunu düşünmüyorum. Birisinden borç para alıp yatırım yapıp kâr elde edip parasını geri ödüyorsunuz. Bunun haramı nerede? Ayrıca maksimum 10X kaldıraç her zaman daha güvenlidir. Ancak uzun vade yatırım öneriyorum. Yeni başlayanlar için kaldıraçlı işlem intihar saldırısından farklı değil. Bütün yatırımınızı kaybedebilirsiniz. Uzun vade ETH sizin için güvenli liman olacaktır.

Marjin işlemlerde borç alıp yapılıyor. Vadeli işlemler kısmında (Binance Futures) kullandığım kadarıyla borç alma/ödeme yok, sadece yüzde kısmı değişiyor. Bir nevi kontrat gibi. Örneğin bir coin %5 arttı 10X kaldıraçta %50 artıyor, düşerse %50 düşüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı