Kripto paralara MASAK incelemesi

hawkeye1

Hectopat
Katılım
6 Mart 2021
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaptı. Görsel olarak attım, daha sonra Türkiye'de bulunan çoğu borsadan kullanıcıların bilgilerini talep etti. Vergilendirme yapmak isteseler bile yapabilmelerinin yolu mevcut mu? Bu arada sanırım artık ekran kartları piyasada tekrar yer almaya başlar. Terorizmi finanse etmek gibi bahaneler yer almış ancak bence artık vergilendirmeye başlayacaklar.

A44895BC-E609-438A-BBCB-CD2B03508AD1.png
 
Doğrusu terörizm açıklaması doğru olabilir. Çünkü hepimiz biliyoruz bu tarz terör örgütlerinin akıl hocalarının aklına gelmeyecek yöntem yoktur. Kripto para borsasına vergilendirme gelecektir bu tahminimce aracı siteler sayesinde olacak. Bildiğiniz gibi temsilcilik açtırdılar sosyal medya şirketlerine. Aracı siteler için ise eğer ki vergiyi kabul etmez ise o aracı sitenin Türkiye vatandaşlarını engelleyen bir sistem kurabilirler. Ancak sanal alemde hiçbir şey takip edilemez değildir. Her şey bir iz bırakır. Not:Bu yazı siyasal bir düşünce ile yazılmamıştır yalnızca tahmindir.
 
Vergilendirilmek için istenmiş olsa MASAK değil başka kurul tarafından istenirdi bu belgeler. Gün gelecek o da olacak ancak henüz değil. Kaldı ki verginin aman aman bir şey olacağını düşünmüyorum. Hem de bu kadar kolpacının olduğu piyasaya devlet düzenlemesi şart.
 
Ekran karti ureticileri kendi kartlarini kendi kullaniyor bence neden satsinlar ki kullanip kar ediyorlar dev patates tarlası gibi ekran kartı tarlası eminim NVIDIA'nin vardır
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı