Kripto Virüsü

KİRLİ14

Kilopat
Yer
BOLU
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Arkadaşlar merhaba. Geçen okulumun bilgisayarından USB belleğime virüs bulaştığına dair bir konu açmıştım. Virüs hala temizlenemedi. İşin tuhaf tarafı bilgisayara taktığım tüm USB belleklere bulaşıyor. Flash belleğin adı neyse USB dosyasını açınca flash belleğin ismi ile bir kısayol oluşuyor. Kısayola tıkladığın zaman yine Kaspersky uyarı veriyor. Elim kolum bağlı. Şu an görebildiğim kadarı ile virüs Crypti.exe adı ile System32 de kafasına göre takılıyor. Ne yapılabilir?

Eğer önemli dokümanlarınız varsa ve bunlar .exe tarzı değilse Doogle Drive'a veya benzeri bir yere yedekleyip sonrasında başka bir bilgisayarda hazırlayacağınız Windows kurulum USB'si ile temiz bir format atabilirsiniz. Bunun dışında illa ki bu virüsü silebilecek bir anti-virüs uygulaması vardır. Ama ben şahsen direkt böyle şeylerde format atardım ve içim rahat olurdu.

Bir önceki konunuzu okudum. Bitdefender indirip offline tarama yapın. Tarama işlemi bittikten sonra windows defender offline tarama ve ardından malwarebytes ile tarama yapın. USB belleklerinizde önemli şeyler yoksa biçimlendirmek en iyi çözüm. Var ise Bitdefender ile USB belleğinize tarama yapın.

hocam biçimlendirmeme rağmen o kısayol yine oluşuyor. Tıkladığımda aynı senaryo tekrarlanıyor.
Şuan yine sildi virüsü.
Dosya:crypti.exe
Yol: system32
Tespit edilen: Trojan.Win64.Agent.qwmgrj

Bir önceki konunuzu okudum. Bitdefender indirip offline tarama yapın. Tarama işlemi bittikten sonra windows defender offline tarama ve ardından malwarebytes ile tarama yapın. USB belleklerinizde önemli şeyler yoksa biçimlendirmek en iyi çözüm. Var ise Bitdefender ile USB belleğinize tarama yapın.

Sistemine bu zararlının asıl kaynağı bulaşmış. Mevcut güvenlik yazılımın da bunu tespit edemediğinden kısayol oluşunca sadece onu algılayabiliyor.

Geçici olarak mevcut güvenlik yazılımını kaldırıp Avast!, BitDefender, Norton, Webroot gibi güvenlik yazılımlarını kurup USB bellek de takılı iken tam tarama yapın. Zararlıları temizleyin.

Sistemi yeniden başlatın. USB'yi biçimlendirin. Tekrardan kontrol edin.

hocam biçimlendirmeme rağmen o kısayol yine oluşuyor. Tıkladığımda aynı senaryo tekrarlanıyor.
Şuan yine sildi virüsü.
Dosya:crypti.exe
Yol: system32
Tespit edilen: Trojan.Win64.Agent.qwmgrj
Cevap biraz geç oldu kusura bakmayın. Hocam zaten bu yüzden offline tarama yapın dedim. Çoğu virüs internet bağlantınızı kullanarak yayılabiliyor. Yani şuan belki de başka bir cihazınızda da olabilir. Bu yüzden Bitdefender indirip offline tarama yapın dedim. USB belleğinizi ise virüs olmadığını düşündüğünüz bir cihazdan biçimlendirin ve yukarıda dediğim şeyleri yapana kadar asla cihazınıza takmayın.

Cevap biraz geç oldu kusura bakmayın. Hocam zaten bu yüzden offline tarama yapın dedim. Çoğu virüs internet bağlantınızı kullanarak yayılabiliyor. Yani şuan belki de başka bir cihazınızda da olabilir. Bu yüzden Bitdefender indirip offline tarama yapın dedim. USB belleğinizi ise virüs olmadığını düşündüğünüz bir cihazdan biçimlendirin ve yukarıda dediğim şeyleri yapana kadar asla cihazınıza takmayın.
Tamamdır teşekkürler. Şuanda tek cihazım bu laptop. Uğraşmaya çalışacağım. Beceremezsem bilgisayarcıya vereceğim.

Sistemine bu zararlının asıl kaynağı bulaşmış. Mevcut güvenlik yazılımın da bunu tespit edemediğinden kısayol oluşunca sadece onu algılayabiliyor.

Geçici olarak mevcut güvenlik yazılımını kaldırıp Avast!, BitDefender, Norton, Webroot gibi güvenlik yazılımlarını kurup USB bellek de takılı iken tam tarama yapın. Zararlıları temizleyin.

Sistemi yeniden başlatın. USB'yi biçimlendirin. Tekrardan kontrol edin.
Yapacağım hocam. Dönütleri
tek tek yazacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı