Kripto vs Borsa vs Forex

Biladerim bırak tansu çilleri falan onun ne olduğunu herkes biliyor zaten kimse unutmuş falan da değil. Borsa dediğin sadece Borsa İstanbul’dan oluşmuyor. Nasdaq, S&P, DOW ve daha niceleri var. Borsa uzun vade ve psikolojisini iyi yönetenlerin yatırım aracıdır, 2-3 ay tutup ardından hisseleri satarsan kazanamazsın aracılar kazanır. Doğru, sürekli yatırım yapan, büyümeye çalışan ve en önemlisi şeffaf olan şirketten hisse alırsan orta-uzun vadede asla kaybetmezsin. Bana göre borsada %90 temel analiz, %10 teknik analizdir. Eğer temel analiz yapmıyorsan yani bilanço, şirket hakkında bilgileri detaylıca falan okumuyorsan kaybetmeye mahkumsundur. Spekülasyonlara gelmemek için ise temel analiz burada en büyük önem kazanıyor. Örnek olsun diye vereceğim Ford Otosan, THY, Türk Traktör, Koç Hold., Sabancı Hold. gibi hisseler de neden spekülasyon göremiyorsun? Çünkü şirket bütçeleri fazla oldukları için spekülatörler pek etki edemiyor. Örneğin Agrotech gibi aile şirketi, bütçesi rakiplerine göre az olan hisselere girersen spekülasyona gelirsin ve var olan paranda puf olur gider. Borsa ne kadar tehlikeliyse forex ve kriptolar da borsadan bir iki tık daha tehlikeli. Eğer risk almak istemeyenler gitsinler düşük riskli fon alsın ya da vadeli hesap açsın parasını %50 faizle oraya koysun ne diyim TL enflasyonunda parasının alım gücüde beraberinde düşsün. Borsayı kumar görenler var ancak kumar değildir. 1 liralık şirket hissesi alırken kendin o şirkete ortak oluyormuş gibi düşünerek yatırım yapacaksın. Ben doğru ve temkinli adımlar attığım için hiçbir zaman kaybetmedim zaman zaman eksiye de geçse misliyle kaybettiklerimi geri aldım. Temel analiz yapmak beni çok yoruyor ama emeğimin karşılığını alıyorum. Dolar yatırım aracıdır diyen yatırım falan yapmasın ancak örnek olsun diye vermek istiyorum dolar/tl paritesinden kazanacağım TL farkından daha çok kazandırdı her zaman borsa. Ben bütün paramı hiçbir zaman Borsa İstanbul’da tutmam hisse senetlerimi geniş tutarım, değişik borsalarda ve değişik yatırım (döviz hariç) araçlarında değerlendiririm. Biri düşerken biri artıştayken kaybımı olabildiğince azaltırım . Enflasyon üzeri getirimi de sağlarım cebime atar yerim. Kolaydan, emek harcamadan zengin olmak isteyen varsa borsa, kripto, Eurobond ve forexten olamaz. Özendirmek gibi olmasın
açıkça şunu söylemek isterim gitsin illegal işler yapsın ancak öyle kısadan zengin olur… Türkiye’de profesör de olsan en okumuş insanda olsan bütün hayatın bir ev bir araba almak için çalışmış oluyorsun onu da borçla alıyorsun ne demek istediğimi anlayan anlar.

Öğrenmek istiyorsan : BORSA.
Uzun vadede damla damla biriksin ve bana garanti yüksek kar ettirsin dersen : 24 ayar gram altın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…