Kriptolara vergi gelir mi?

Neverchanges

Kilopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Arkadaşlar, bir kesim arkadaşım "Kripto paralara vergi gelemez çünkü takip edilemiyor." diyor, bir kesim arkadaşımsa "Kesin vergilenir." diyor.

Sizce bu olaylara vergi gelebilir mi? Kripto para akışının takip edilmediğini daha önceden ben de duymuştum fakat vergilendirme olamayacağını bilmiyordum.

Hocam borsada işlemleriniz listelendiği için vergilendirme yapabilirler. Kripto hesabı açmak da yasaklandı, para borsada dönüyor, insanlar çekemiyor. Direk alım, satım işlemlerinde de vergilendirilebilir diye düşünüyorum.

Takip edilemez değil paşalar gibide takip ediliyor hele ki verginin bu kadar ön planda olduğu bir ülkede getirilmesini doğru bulmuyorum ancak bir insan Binance adlı borsadan parasını Türkiye'de bulunan bir bankaya çekti o zaman açıklamasında elbet bir şey yazacak yazmasa bile bu işten çok çok para kazanmaya başladıkları anda devlet çıkıp şunu sorma hakkına sahip hayırdır sana bu para nereden geliyor ticaret mi yapıyorsun faturan nerede? Yani kısaca 30 saniyelik kısa bir filtreleme ile binlerce kripto para kullanıcısının para harcamalarını algılayabilirler vergi de getirebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…