Kriz Fırsatçıları Nedir?

Daha fazla  
Selam Technopat sakinleri! Ülkemizde virüs mevzusu gittikçe büyüyor. İnternetten ve televizyondan gördüğüm haberler "kriz fırsatçıları" 5 TL'lik maskeyi/kolonyayı 150 TL yaptılar gibisinden haberler, yazılar görüyordum. Kendi gözümle görene kadar inanmamıştım. Gelelim konuya alta bıraktığım görsellerden biri sıradan satış fiyatı, diğeri ise fırsatçı, insanların ihtiyacı olduğu anda bunu fırsata çeviren bir yaratığın ilanı. Bu forumda biliyorsunuz kurallar var. Bu kurallar olmasa ben bu yaratığa daha neler sayardım siz az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Satıcı fiyatı kendisi belirliyor, yani Hepsiburada'nın bir alakası yok. Diğer online satış sitelerinde de durum böyle. Markanın bununla bir alakası yoktur.

Maskenin tanesi 0.20 kuruşa gelirken fırsatçı yaratıkların sattığı maskenin tanesi yaklaşık 4.3 gibi bir rakama denk geliyor. (4.1-4.3 arası sanırım) Yaklaşık olarak 20 kat artmış fiyat. Arkadaşım bu nedir? İnsanlar bu kadar mı düştü?
(Maskenin ne şartlar altında kullanıldığını biliyorum, "yav maske korumaz" gibisinden yorumlar görmeyiz umarım.)
Bu bahsettiğim şey sadece maske için değil. Kolonya, dezenfektan VS. fiyatı artan ürünler için konuşuyorum.

Örneğin tüm dünyayı fareler basarsa (fantastik bir düşünceyle) (keşke fareler bassaydı da covid-19 virüsü, kabusu hiç basmasaydı diyor, bazen insan) fare zehirinin küçük bir kutusu 20 liraysa 200-300-500 liraya belki hiç bulunamaz, hemen karaborsaya fahiş fiyatlı duruma düşer, fırsatçılığın genel olarak doğasındandır bu genel tutumları zaten. Güç durumda kalanlar veya bulamayanların yanan, yakılan halleri onlarca hiç gözetilmez, sadece tırmandırılacak en fahiş fiyatı vicdansızca hortlatmış olurlar.

Yine sığınmacıların Türk - Yunan sınırını geçişlerde sıklıkla kullandığı plastik şişme botlar, can yeleği, vb. çok hayati, önemli malzemelerin satışını yapanlar için de ayni tutum geçerlidir. Kolay gelsin.

suratlı ve sadece cebini düşünenler neden bu işi yapıyorsa. Şikayet edilmesi lazım bu varlıkların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…