KTC H25 monitörde beyaz noktalar var

JGKRAL

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Monitör
KTC H25t7
Arkadaşlar geçenlerde KTC H25 modelini aldım. Geldiği gün ghost testi ve ölü piksel testlerini yaptım fakat temizdi bir olay hariç siyah ekranda monitörün çoğu yerinde beyaz noktalar vardı ve iade için N11'den kargo ile şutladım. Satıcının söylediğine göre teknik servis üründe bir sorun tespit edememiş ve ürünü tekrar bana yollayacakmış :D. Diyorum ya fotoğrafta bayağı gözle görünecek kadar büyük kusur N11 müşteri temsilcisi ne ses çıkarıyor ne soluk. Ayrıca satıcıda iadeyi reddedeceğini ürün açıldığı için tekrar satılmaya uygun olmadığından bahsediyor. Sorularım birinci olarak bu resimdeki ne? İkinci olarak ne yapacağım kafam zonkluyor vallahi deliriyorum.

Dostlar acil akıl fikir verin o kadar uzattı ki konuyu satıcı yani ne yapacağımı biliyordum ama artık kafam çok karışık.
Başta dedim 7 gün içinde iade ettim zaten sorun olmaz para iadesi yapılır monitör bu hani hem kusurlu ürün hem de kulaklık değil kulağıma takıp terletmedim deforme olmadı vs benden kaynaklanan bir sorunda yok iade alması gerekiyor diye düşündüm ama adam teknik servisin raporunun oldugun söyleyince nasıl olabilir dedim kendimi tokatlayasım geldi.

Dosya Ekleri

• XD.jpg
    XD.jpg
    114,6 KB · Görüntüleme: 42
  • 22222.jpg
    22222.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 40
%99 ihtimalle IPS glow / backlight bleeding durumu.
Özellikle karanlık odada siyah ekranda belirgin olur.
Panelin yapısından kaynaklanır ama abartılıysa kusurdur.
Eğer noktalar sabit, sürekli aynı yerlerde çıkıyorsa; bu panel kusuru (clouding ya da beyaz lekelenme) olabilir.
Teknik servis bunu bazen “normal” diye geçiştirir ama bu tüketici kanununa aykırı.

Fotoğrafı yedekle ve sakla (varsa video da çek)
N11 destek birimine tekrar yaz ama “tüketici hakem heyeti'ne başvuracağım, yasal süreç başlatıyorum” diye açık açık yaz.
Satıcıya da bunu bildir, geri adım atabilirler.
Geri adım atmazlarsa N11 üzerinden süreci takip et ve ardından.
e-Devlet'ten tüketici hakem heyeti'ne başvur.
“Ayıplı mal – iade talebi reddedildi” dersen ve fotoğrafı yüklersen %99 sen haklı çıkarsın.
15–45 gün içinde sonuç gelir.

Eğer noktalar sabit, sürekli aynı yerlerde çıkıyorsa; bu panel kusuru (clouding ya da beyaz lekelenme) olabilir.
Teknik servis bunu bazen “normal” diye geçiştirir ama bu tüketici kanununa aykırı.

N11 destek birimine tekrar yaz ama “tüketici hakem heyeti'ne başvuracağım, yasal süreç başlatıyorum” diye açık açık yaz.
“Ayıplı mal – iade talebi reddedildi” dersen ve fotoğrafı yüklersen %99 sen haklı çıkarsın.

Teşekkürler. Pazartesi iadeyi reddedecek veya onaylayacak. Bakalım ürün bana geldiğinde bir sorun görmezsem ugrasmayacagim çünkü fena zaman kaybı ama yine aynı olursa monitör dediğin gibi uğrasabilirim. Peki sonuç ne olur? Lehime sonuçlanır ise bu olay zaman kaybına değecek bir sonuç olur mu? Uğraşmayayim yoksa.

Kanka bu arada monitörün her yerinde vardı ya, görünmemesi imkânsız.

Yani tüketici hakem heyetine başvurduğum ve sonuçlanma zamanına kadar monitörü kullanabileceksem okay bu olay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler. Pazartesi iadeyi reddedecek veya onaylayacak. Bakalım ürün bana geldiğinde bir sorun görmezsem ugrasmayacagim çünkü fena zaman kaybı ama yine aynı olursa monitör dediğin gibi uğrasabilirim. Peki sonuç ne olur? Lehime sonuçlanır ise bu olay zaman kaybına değecek bir sonuç olur mu? Uğraşmayayim yoksa.

Kanka bu arada monitörün her yerinde vardı ya, görünmemesi imkânsız.

Yani tüketici hakem heyetine başvurduğum ve sonuçlanma zamanına kadar monitörü kullanabileceksem okay bu olay.

Dediğim gibi IPS glow / backlight bleeding olma ihtimali var fakat seni rahatsız edecek derecede ise teknik bir sıkıntı. İade sürecini başlat. Bir diğer önerim ürünün YouTube'deki diğer videolarına bak KTC H25 ürün tanıtımı, test videoları vs. varsa bak ama iade etmen senin için en mantıklı seçim. Gelişmelerden haberdar edersen sevinirim en azından yardımım dokunabilir.

Dediğim gibi IPS glow / backlight bleeding olma ihtimali var fakat seni rahatsız edecek derecede ise teknik bir sıkıntı. İade sürecini başlat. Bir diğer önerim ürünün YouTube'deki diğer videolarına bak KTC H25 ürün tanıtımı, test videoları vs. varsa bak ama iade etmen senin için en mantıklı seçim. Gelişmelerden haberdar edersen sevinirim en azından yardımım dokunabilir.

Sağ ol dostum. Uzaktan bir problem yoktu fakat ölü pixel vs durumu olur belki diye iadeye verdim zaten. Piyasada adamakıllı monitör inceleyen bir kaynak olsa sorun yaşamayız ama hiçbir veri yok sırf bu monitörün videosu var diye aldım şanssızlık yaşadık, sağ ol bu arada her şey için haberdar ederim.

Sağ ol dostum. Uzaktan bir problem yoktu fakat ölü pixel vs durumu olur belki diye iadeye verdim zaten. Piyasada adamakıllı monitör inceleyen bir kaynak olsa sorun yaşamayız ama hiçbir veri yok sırf bu monitörün videosu var diye aldım şanssızlık yaşadık, sağ ol bu arada her şey için haberdar ederim.
Monitör incelemeyle bir alakası yok, şansınıza sorunlu model denk gelmiş. Hepsiburada da bir sürü kullanıcı yorumu var zaten sorunlu olsa kullanıcı yorumlarından kendini belli ederdi.

Veya amazon kullanıcı değerlendirmeleri bu kadar olumlu olmazdı.
IMG_3592.jpeg

Forumda monitör ve görüntüleme aygıtları konusuna girip rehber seçeneğini seçin. Orada monitör incelemeleri var zaten.
IMG_3593.jpeg

Monitör incelemeyle bir alakası yok, şansınıza sorunlu model denk gelmiş. Hepsiburada'da bir sürü kullanıcı yorumu var zaten sorunlu olsa kullanıcı yorumlarından kendini belli ederdi.

Veya Amazon kullanıcı değerlendirmeleri bu kadar olumlu olmazdı.
Eki Görüntüle 2533815

Forumda monitör ve görüntüleme aygıtları konusuna girip rehber seçeneğini seçin. Orada monitör incelemeleri var zaten.
Eki Görüntüle 2533818

Ben internetten genel araştırdım monitörleri rtings gibi detaylı veri paylaşan sitelerden burayı görmemiştim sağ ol.

@bluerr Pardon dostum rahatsız ediyorum önerini almak istedim hangisini öneririsin?

Philips 24m2N3200s 23.8 inç FHD 180Hz 0.5ms hızlı IPS oyun monitörü,​

Lenovo G24-20 66cfgac1tk 23.8" 0.5 ms 165 Hz HDMI+DP Full HD IPS LED monitör​

Acer ‎nitro VG240YM3bmııpxum. QV0ee. 304 23.8" 1 ms 180 Hz Full HD IPS LED monitör​

ASUS TUF Gaming VG249Q3R oyun monitörü - 23,8 inç, Full HD (1920x1080), 180Hz​

Gigabyte GS25F2 24.5" 200Hz 1ms HDMI DP HDR10 Adaptive Sync FHD SS IPS Gaming monitör​

MSI 23.8" G244F E2 Gaming monitör, flat, FHD, 16:9, Rapid IPS, 180Hz 1ms, FreeSync Premium, siyah​

Odaklandığım nokta en düşük ortalama gecikme süresi.

Son düzenleme:
Ben internetten genel araştırdım monitörleri rtings gibi detaylı veri paylaşan sitelerden burayı görmemiştim sağ ol.

@bluerr Pardon dostum rahatsız ediyorum önerini almak istedim hangisini öneririsin?

Philips 24m2N3200s 23.8 inç FHD 180Hz 0.5ms hızlı IPS oyun monitörü,​

Lenovo G24-20 66cfgac1tk 23.8" 0.5 ms 165 Hz HDMI+DP Full HD IPS LED monitör​

Acer ‎nitro VG240YM3bmııpxum. QV0ee. 304 23.8" 1 ms 180 Hz Full HD IPS LED monitör​

ASUS TUF Gaming VG249Q3R oyun monitörü - 23,8 inç, Full HD (1920x1080), 180Hz​

Gigabyte GS25F2 24.5" 200Hz 1ms HDMI DP HDR10 Adaptive Sync FHD SS IPS Gaming monitör​

MSI 23.8" G244F E2 Gaming monitör, flat, FHD, 16:9, Rapid IPS, 180Hz 1ms, FreeSync Premium, siyah​

Odaklandığım nokta en düşük ortalama gecikme süresi.
Gigabyte.

Arkadaşlar N11'den alışveriş yapmanızı önermiyorum. Lafta satıcının ayın Max 14une kadar iade red veya onay vakti vardı fakat ayın 16sina gireceğiz iade süreci devam ediyor:')

Tüketici hakem heyetine şikayet başvurusunda bulundum bakalım süreç nasıl gidecek...

Arkadaşlar N11'den alışveriş yapmanızı önermiyorum. Lafta satıcının ayın Max 14une kadar iade red veya onay vakti vardı fakat ayın 16sina gireceğiz iade süreci devam ediyor:')

Tüketici hakem heyetine şikayet başvurusunda bulundum bakalım süreç nasıl gidecek...

N11 ne müşteri hizmetleri ne de iade/değişim konusunda yardımcı olmuyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı