KTM 125RC vs Yamaha R125

OmarNiyass

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, A1 ehliyetimi alacağım ve güzel bir başlangıç motoru arıyordum. Naked'lara çok ilgim yok, scooterlara hiç yok. Doğal olarak görüntülerinden dolayı Supersport'lara hayranım. Ve uzun arayışlar sonucu KTM 125RC ve Yamaha R125 arasında kaldım. Tabii ki Yamaha daha mantıklı gözüküyor ama ikinci el alacağım ve 0 ayarında KTM 220 bine bulunuyorken, Yamaha en az 290 bine bulunabiliyor. İkisinin de tasarımını çok beğeniyorum. Tecrübeli arkadaşlardan şu sorunun cevabını istiyorum R125 80 bin liralık bir farka değer mi?

RC 125 denilen motoru satamazsiniz, ilan tarihlerine bakarsaniz anlayabilirsiniz. R125 alirsaniz satmaniz yine biraz surer ama cok degeri kaybi yasatmadan satarsiniz. Benim de hedefim 2024 model R125, 2025 ile ayni kasa zaten hicbir farki yok. R125 onerimdir. Arada 20km+ top speed farki var, ayrica KTM'nin parcasini bulmaniz cok zor.

Belirttiğiniz bütçelerde o motosikletler kesinlikle alınmaz. R125'in oturuş pozisyonu insanı fıtık eder, ayrıca başlangıç için grenajlı motosiklet önermem sonuç olarak alacağın motosiklette deneyim ve tecrübeyi düşe kalka öğreneceksin R125'in grenajı zaten yeni motosiklet parasına eş değer KTM ise kalite ve sağlamlık açısından iyidir ama dediğim gibi grenajlı motosiklet başlangıç için önermem tercih sizin tabii ki 220k bütçeyle hem yüksek CC hem de daha mantıklı motosikletler de var.

Belirttiğiniz bütçelerde o motosikletler kesinlikle alınmaz. R125'in oturuş pozisyonu insanı fıtık eder, ayrıca başlangıç için grenajlı motosiklet önermem sonuç olarak alacağın motosiklette deneyim ve tecrübeyi düşe kalka öğreneceksin R125'in grenajı zaten yeni motosiklet parasına eş değer KTM ise kalite ve sağlamlık açısından iyidir ama dediğim gibi grenajlı motosiklet başlangıç için önermem tercih sizin tabii ki 220k bütçeyle hem yüksek CC hem de daha mantıklı motosikletler de var.
Maalesef A1 ehliyetim olduğundan dolayı maksimum 125lik alabiliyorum.

RC 125 denilen motoru satamazsiniz, ilan tarihlerine bakarsaniz anlayabilirsiniz. R125 alirsaniz satmaniz yine biraz surer ama cok degeri kaybi yasatmadan satarsiniz. Benim de hedefim 2024 model R125, 2025 ile ayni kasa zaten hicbir farki yok. R125 onerimdir. Arada 20km+ top speed farki var, ayrica KTM'nin parcasini bulmaniz cok zor.
Peki hocam r125, 80 bin liralık bir farka değer mıdır?

İleride ehliyetini büyüteceğini varsayarsak bence bu paraları vermeye değmez 125lik bir motor için. NS125 bakabilirsin 2.elden temiz kullanılmış bulursan cc yükseltene kadar sana rahatlık sağlar. Parça sıkıntısı da çekmezsin. Bu bahsettiğin motorlarda oldu ki bir kaza yaşadın. Parça fiyatları çok pahalıya patlar.

Maalesef A1 ehliyetim olduğundan dolayı maksimum 125lik alabiliyorum.

Peki hocam r125, 80 bin liralık bir farka değer mıdır?

80 bin liralik farka deger de verdiginiz toplam para 125cc bir motora deger mi onu bilemem, ama satis konusunda da sorun yasamazsiniz. Sorun yasasaniz dahi elinize gecen parayla 250 bi cc motor alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı