Kuaför çıraklığı nasıldır?

minecrafticin

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 12. sınıfa geçtim üniversite kazanmam zor gibi gözüküyor. Temelim çok kötü. Neyse, ben de kuaförde azıcık çıraklık yapmak istedim. Kuaförler de az kazanmiyor. Hem iş ogrenirim hem de belki azcik para alırım. Beni ne gibi zorluklar bekliyor? Üniversite için çalış diyecekseniz demeyin 😂.

Merhaba arkadaşlar, 12. sınıfa geçtim üniversite kazanmam zor gibi gözüküyor. Temelim çok kötü. Neyse, ben de kuaförde azıcık çıraklık yapmak istedim. Kuaförler de az kazanmiyor. Hem iş ogrenirim hem de belki azcik para alırım. Beni ne gibi zorluklar bekliyor? Üniversite için çalış diyecekseniz demeyin 😂.
Azıcık para alamazsın, yaşın geçmiş usta olman uzun sürer. 18 yaşındaki birisini çırak alacaklarını zannetmiyorum. İyi para kazanmak için dükkan açman gerekir. Dükkan açacak sermayen var mı?

Ah be kardeş ailem izin vermiyor ki
Ailen doğru olanı yapıyor. 1 sene mezuna bırak 2 sene ders çalış.

Bence çok iyi bir meslek. Sonu gelmeyecek bir meslek. Devamlılığı olan ileride güzel bir yerde dükkan açtığınız taktirde boş kalmayacağınız bir meslek. Yaşınız daha gençken ve hali hazırda elinizde bir meslek yoksa ve gerçekten üniversite okuyup ileri derece meslek öğrenmek istemiyorsanız yapılabilecek mesleklerden. Bir kaç ay çıraklık ile başlayın. Ustanızın saç kesimini izleyin. Bunlarla alakalı kurslar oluyor. Kurslardan başarı ile geçmeniz durumunda dükkan açma belgesi alıyorsunuz. O belge ile işinizi kurar hayatınızı sürdürürsünüz. Zor bir meslek mi diye soracak olursanız en zor meslek insanlarla uğraştığınız meslektir. Benim burada gittiğim bir berberim var. Sabah 10 da açıyor akşam 10-11 e kadar randevusu dolu oluyor genelde. Yoldan geçerken uğrayanı eklemiyorum bile.

Azıcık para alamazsın, yaşın geçmiş usta olman uzun sürer. 18 yaşındaki birisini çırak alacaklarını zannetmiyorum. İyi para kazanmak için dükkan açman gerekir. Dükkan açacak sermayen var mı?

Ailen doğru olanı yapıyor. 1 sene mezuna bırak 2 sene ders çalış.
17 yim şimdi hiç mi vermezler ? En azından iş ogrnirim belki :(

O zaman git başka bir iş bul derim. Liseyi bitir iş ara.

Öyle saçma bir dönemdeyiz ki lise ilkokul mezunu olanlar üniversite mezunundan daha çabuk iş buluyor.

Hatta bazıları kamuda üniversite mezunu memurlardan daha fazla maaş alıyor. Berberliği bilmemem ama okuma gibi bir hayalin yoksa direk bir sektör bulup iş aramaya başla.

Bence çok iyi bir meslek. Sonu gelmeyecek bir meslek. Devamlılığı olan ileride güzel bir yerde dükkan açtığınız taktirde boş kalmayacağınız bir meslek. Yaşınız daha gençken ve halihazırda elinizde bir meslek yoksa ve gerçekten üniversite okuyup ileri derece meslek öğrenmek istemiyorsanız yapılabilecek mesleklerden. Birkaç ay çıraklık ile başlayın. Ustanızın saç kesimini izleyin. Bunlarla alakalı kurslar oluyor. Kurslardan başarı ile geçmeniz durumunda dükkan açma belgesi alıyorsunuz. O belge ile işinizi kurar hayatınızı sürdürürsünüz. Zor bir meslek mi diye soracak olursanız en zor meslek insanlarla uğraştığınız meslektir. Benim burada gittiğim bir berberim var. Sabah 10 da açıyor akşam 10-11'e kadar randevusu dolu oluyor genelde. Yoldan geçerken uğrayanı eklemiyorum bile.

Para vermezler diyenler var bir de yaşım büyük sen kaç yaşında çıraklık yapıyorsun

17 yim şimdi hiç mi vermezler ? En azından iş ogrnirim belki :(
İş öyle 1 senede öğrenilecek bir şey değil. En az 3-4 senenizi vermeniz gerekiyor. Çırağa para veren berber duymadım. 22 yaşında usta olduktan sonra ne yapacaksın? Dükkan açacak paran var mı? Yoksa hep birilerinin yanında sürünecek misin? Yada sana 3. Bir seçenek 2 sene dişini sıkıp üniversite okuyacaksın. Tercih senin.

17'yim şimdi hiç mi vermezler? En azından iş ogrnirim belki :(

Verirler. Yaşının geçtiğini de düşünmüyorum. Çıraklık döneminde çok bir şey kazanamazsın ama olur da dükkanını açarsan okumaktan daha karlı olacağını düşünüyorum zaten okumakta gözün yok gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı