Çözüldü Kubernetes cluster üzerinde master node'un var olmaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Kubernetes cluster üzerinde kubectl get nodes komutunu çalıştırdığımda resimdeki ekran geliyor. Gelen nodu'ların içinde master yer almıyor. Benim eklediğim kod çıktısındaki gibi bir ekran almam gerekiyor yani master node'ın yer aldığı gibi.

Kod:
$ kubectl get nodes
NAME     STATUS   ROLES    AGE    VERSION
master   Ready    master   262d   v1.14.1
node01   Ready    <none>   140d   v1.14.1
node02   Ready    <none>   140d   v1.14.1

Çözüm
İlk ekran çıktısında docker-desktop adlı bir node gösterili5or sanırım ve bu node control-plane rolünü üstleni.r
Çoğu şekilde control-plane olarak gösterilen node Kubernetes cluster'ın master node'dı. docker-desktop node'ı aslında master node'ınız.
Çoğu şekilde control-plane olarak gösterilen node Kubernetes cluster'ın master node'dı. docker-desktop node'ı aslında master node'ınız.
Bende öyle düşünüyordum ama ROLES kolonu kısmında master yazmaması kafamı karıştırdı. Sanki master node yokmuş gibi algıladım. İlerleyen zamanlarda Kubernetes ile ilgili kafama takılan şeyleri size sorabilir miyim?

Tabii, istediğiniz zaman etiketleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…