Kubuntu Macerası: Matebook 13 ve Kubuntu

Bu durumunda ikinci bir bölüm açmadan doğrudan Windows ile aynı bölüm üzerine mi kurulum olacak? GNU/Linux için EXT4 bölümü gerekmeyecek mi?
Her türlü EXT4 bölümü oluşturulacak. Önceden birimi küçült ile bölümü küçültüp, "Windows'un yanına kur." seçeneğini kullandığınızda ayırdığınız bölüm kullanılmıyor ve yeni bölüm oluşturuyor.(En azından benim tecrübelerime göre durum böyle.) Önceden birimi küçültüp bölüm ayırdıysanız kurulum sırasında "Elle" seçeneğini seçip ayırdığınız bölümü biçimlendirip kullanabilirsiniz.

Bu durumda disk yapısına hiç dokunmadan doğrudan usb den boot, sonra aynı diske kur seçeneği ile kurulum yapacağım doğru mu? Windows tarafı bozulmadan kurulum ilerlemiş olacak.

Yani diskteki boş alanı kullanacak linux kurulumu.

Windows'tan değişiklik yapmayıp kurulum sırasında "Windows'un yanına kur." seçeneğini seçerseniz bölümünü kendisi yine oluşturacaktır.

Siz önceden bölüm bölüp kurulum sırasında "Elle" seçeneği ile kurulum yaparsanız manuel kurulum yapmış olursunuz ki ben bu şekilde kurulum yapmayı tercih ediyorum.

Herkese teşekkürler, bir aksilik olmazsa bu gece veya yarın sabah kurulumu gerçekleştireceğim.

Bios tarafında yapılması gereken bir değişiklik var mı? Secure boot kapatmak lazım sanırım.

BIOS tarafında yapılması gereken bir değişiklik var mı? Secure boot kapatmak lazım sanırım.
UEFI/BIOS'ta "Secure Boot" kapalı olsun ve Windows tarafında ise güç seçeneklerinde "Hızlı Başlatma" kapalı olsun.(Windows'un açılış hızına 2-3 saniye gibi bir etkisi olabilir.)

UEFI/BIOS'ta "Secure Boot" kapalı olsun ve Windows tarafında ise güç seçeneklerinde "Hızlı Başlatma" kapalı olsun.(Windows'un açılış hızına 2-3 saniye gibi bir etkisi olabilir.)

Teşekkürler. Daha önceden masaüstü tarafında Manjaro kurmuştum. Windows ile saat uyumsuzluğu oluyordu, gene aynı sorunu yaşar mıyım acaba?

Teşekkürler. Daha önceden masaüstü tarafında Manjaro kurmuştum. Windows ile saat uyumsuzluğu oluyordu, gene aynı sorunu yaşar mıyım acaba?
Yaşayacaksınız. Benim de yaşadığım bir sorun bu. Aynısı Hackintosh ile dual boot'ta da oluyor diye biliyorum. Bunun sebebi Windows ve GNU/Linux'un saat bilgisini depolama şekillerinin farklı olmasından kaynaklanıyor. GNU/Linux UTC kullanırken Windows Greenwhich kullanıyor. Technopat'ın Hackintosh videolarından birinde bunu düzelten bir REG dosyası paylaşılmıştı. Aynı REG dosyasının Windows ve GNU/Linux şeklinde dual boot yapıldığında da iş görmesi gerek. Videoyu bulursam linkini bu mesajıma eklerim.

Makaleyi ve dosya adını buldum fakat indirme linkini bulamadım.

Linux'u lokal saate ayarlanmaya konfigüre ederseniz sorun ortadan kalkacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…