Kubuntu Macerası: Matebook 13 ve Kubuntu

Yöntem 2 kullandım çözüldü. Windows kadar hızlı açılmasa da genede oldukça iyi şuan. Fazladan 1 defa Huawei yazısı gözüküyor açılışta.

Hızlı başlatmayı neden kapatıyoruz? Meraktan soruyorum.

Hızlı başlatmayı neden kapatıyoruz? Meraktan soruyorum.
Windows'un "Hızlı Başlatma"sı sistemi hibernate ediyor. Bu da GRUB'un Windows'u görememesine veya açamamasına sebep olabiliyor.

Ayrıca bu özellik Windows'un kendisi için bile zararlı, bu özellik yüzünden başıma gelen sorunların listesini yapmıştım.

Fazladan 1 defa Huawei yazısı gözüküyor açılışta.
UEFI olduğu için olabilir.

Çok teşekkürler.

Şuan için Kubuntu ile durumlar iyi. Sıfır fan sesi.

Windows tarafına geçince direk fan sesleri hoşgeldin diyor.

Bir problemim yok ama bilgim olması adına; Kubuntuyu komple silmek istersem ne yapmam gerekiyor? Ayırılan ana bölümü silsem sadece yeterli mi? Yoksa başka işlemler de yapılmalı mı?

Bir problemim yok ama bilgim olması adına; Kubuntu'yu komple silmek istersem ne yapmam gerekiyor? Ayırılan ana bölümü silsem sadece yeterli mi? Yoksa başka işlemler de yapılmalı mı?

Şuan için Kubuntu ile durumlar iyi. Sıfır fan sesi.

Windows tarafına geçince direk fan sesleri hoşgeldin diyor.

Evet bu bende de oldu. Windows çok ağır geliyor ya. Kubuntu ve Matebook çok iyi bir ikili bana göre.

Evet bu bende de oldu. Windows çok ağır geliyor ya. Kubuntu ve Matebook çok iyi bir ikili bana göre.

Bence de öyle. Ama alışma sürecim var biraz.

Çok yoğun office programları kullanımım var; word, excel, powerpoint ve outlook (çok mühim değil).

Öncelikle bunlar için sağlıklı bir alternatif bulmam lazım.

İkinci nokta; Adobe Photoshop için alternatif yaratmam lazım. Bildiklerim var ama arayüzü kuvvetli bir şeyler tercihim olacaktır.

Office Online sabit diskteki belgelerde işlem yapabiliyor mu? Yoksa sadece bulut tabanlı mı?
Veya misal sunum yapılabilir mi powerpoint ile?

Office Online sabit diskteki belgelerde işlem yapabiliyor mu?
Sabit diskteki dosyaları doğrudan açamıyor. Sunum yapabiliyorsunuz. Detaylı cevap vermem doğru olmaz çünkü uzun süreli kullanmadım.

Microsoft Office Online yerine LibreOffice 7.0 kullanabilirsiniz.(Kubuntu'nun içinde 6.4 gibi bir sürüm geliyor.) Çoğu dağıtım stabiliteyi ön planda tuttuğu için bazı yeni yazılımları doğrudan güncellemez. Elle yükleyebilirsiniz. Yine de hiçbir ofis yazılımının Microsoft Office'in kendisinden daha iyi olduğunu ve Microsoft Office ile tam uyumlu olduğunu düşünmüyorum.

Adobe Photoshop alternatifleri olan GIMP ve Krita ise gayet iş görüyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…