Kubuntu sistem kendi kendine kapanıyor

Linux'a yeniyim, Manjaro'da program yüklemek biraz sıkıntı olabiliyormuş. O yüzden biraz daha kullandıktan sonra düşünüyorum.

Linux'a yeniyim, Manjaro'da program yüklemek biraz sıkıntı olabiliyormuş. O yüzden biraz daha kullandıktan sonra düşünüyorum.
Pek farklı değil aslında. Ubuntu/Debian tabanlı dağıtımlarda sudo apt install firefox yazarak kuruyorsan Arch tabanlı dağıtımlarda sudo pacman -S firefox yazıyorsun. Ek olarak Archta hangi pakedi hangi komut ile kuracağını archwiki üzerinden rahatça bulabiliyorken Ubuntu gibi dağıtımlarda sitesine girip komutu öğrenmek gerekiyor. Başka bir yöntemi var mı bilmiyorum, yanlışım varsa düzeltin. Örneğin telegramı indirmek istediğinizde sudo pacman -S telegram yazarak indiremiyorsunuz. sudo pacman -S telegram-desktop yazmanız gerekiyor. Bunun gibi adı farklı olan bir sürü yazılım var ve hepsi tek bir sitede toplanmış bir şekilde sunuluyor. Kullanım zorluğu açısından daha zor olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…