Kubuntu uyku modundan masaüstüne geçemiyor

Erkan Skywalker

Hectopat
Makaleler
5
Yer
Eskişehir/Türkiye
Merhaba, yeni bir Linux kullanıcısıyım ve Windows 11'den Kubuntu'ya geçtim. Fakat tek bir sıkıntım var o da bilgisayarı uyku moduna aldığımda, kapağını kapattığımda veya uzun süre dokunmadan bıraktığımda, şifre ekranı geliyor. Şifremi giriyorum fakat ondan sonra hiçbir tepki vermiyor ve takılıyor. Ne kadar beklesem de açılmıyor masaüstü. Ancak kapatma tuşuna basıp kapatıp açtığımda durum düzeliyor. İlk girişte herhangi bir sıkıntı olmuyor şifre girdikten sonra. Bu neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl düzeltebilirim?
Not: NVIDIA driverlarını kurdum sürüm 580 yazıyor.

İşlemci: i7 13700H.
Ekran kartı: RTX 4050.
RAM: 16 GB.
SSD: 1 TB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılan kompositörde sorun oluşmuş olabilir. Kilit ekranında dişli işareti varsa basıp Wayland ise X11'i, X11 ise Wayland'ı seçip kontrol edin. İkisinde de sorun varsa Hall sensörü uyumlu çalışmıyordur. Araştırma yapmaya meraklıysanız XanMod kernel kurup sorunun devam etmediğini test edin.

Yakın zamandan beri Linux Kernel'i laptopların Hall sensörü ile ilgili sorunlar çıkarıyor. Kubuntu'ya XanMod kernel kurmanıza rağmen sorun yaşanıyorsa KDE Neon kurun.

Biraz internete bakındım. Sorun NVIDIA sürcüsünden kaynaklanıyor gibi duruyor. Birkaç çözüm yolu gördüm.

Kod:
sudo prime-select query

Öncelikle yukarıdaki kodun çıktısına bak. Eğer NVIDIA ise onu aşağıdaki komutla dahili işlemciyle değiştirmeyi dene.

Kod:
sudo prime-select on-demand

Eğer halihazırda on-demand ise veya yaptığın halde sorun düzelmiyorsa aşağıdaki rehberi DeepL veya Google Translate ile Türkçeye çevirerek takip et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…