Kubuntu'da Firefox deb paketi kurulmuyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Debian tabanlı tüm dağıtımlarda Firefox kurarken.

Sass:
sudo apt install firefox

Yazmak gerekiyor. Ubuntu tabanlı olan Linux Lite, Linux Mint ve Zorin OS'de de bu kod ile kurduğumda apt üzerinden kuruyor. Fakat Ubuntu, Kubuntu, Lubuntu ve Xubuntu'da bu kod ile kursam bile snap üzerinden kuruyor nedense. Halbuki Linux Lite, Linux Mint ve Zorin OS de Ubuntu tabanlı ama onlarda snap kurmuyor. Hatta Kubuntu'da Firefox'un deb paketi dosyasını tarayıcı üzerinden indirdim ve öyle kurayım dedim. Ona rağmen yine Snap'e döndü. Sinir bozucu bir durum. Firefox'u deb paketi olarak kurmanın bir yolu yok mu?

Bunun nedeni Linux Lite gibi dağıtımların snapi kullanmaması. Aşağıdaki adımlarla snapi kaldırabilirsin.

sudo snap list komutuyla uygulamaları listele. Hepsini sudo snap remove paketadi komutuyla kaldır. Ardından aşağıdaki komutları sırasıyla gir.

Bash:
sudo su

systemctl stop snapd

systemctl disable snapd

apt remove --purge snapd

apt-mark hold snapd

Ardından aşağıdaki rehberden yararlanarak Firefox deb sürümünü indir.

Bunun nedeni Linux Lite gibi dağıtımların snapi kullanmaması. Aşağıdaki adımlarla snapi kaldırabilirsin.

sudo snap list komutuyla uygulamaları listele. Hepsini sudo snap remove paketadi komutuyla kaldır. Ardından aşağıdaki komutları sırasıyla gir.

Bash:
sudo su

systemctl stop snapd

systemctl disable snapd

apt remove --purge snapd

apt-mark hold snapd

Ardından aşağıdaki rehberden yararlanarak Firefox deb sürümünü indir.

Hocam verdiğiniz kodları girmeden doğrudan link üzerindeki işlemleri yaptığımda da Debian paketini kurdu. Bir de sorum olacak. Sizce Ubuntu'da bir yazılımı Debian paketi olarak mı kurmak daha doğru yoksa Snap olarak mı? Sebebini bilmemekle birlikte köken Debian olduğu için DEB paketi kurmak bana Snap kullanmaktan daha doğru geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı