Küba Bluebird 11 bin kilometrede alınır mı?

Makaleler
1
Yer
TR
Daha fazla  
Merhaba.
Ruhsatta 50 CC aslında 80 CC Küba Bluebird buldum 2023 model 11 bin km de ve fiyatı 27 bin TL.
Fiyat konusunda 24-25'e rahat iner mümkünse 20'ye almayı düşünüyorum ama 11 bin km fazla mı bilemedim. Hiç bilgim yok. Ayrıca öndeki farı kırık ama sorun değil bence.

Yani bu motor alınır mı? Hiç bilmiyorum motorlardan aşırı uzağım sürmeyi dahi bilmiyorum sırf araba ehliyeti ile sürülüyor diye almak istiyorum araba ehliyetim var çünkü.

Kullanım amacım şehir içi iş görmesi için. Çok küçük bir ilçede yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
“Sürmeyi dahi bilmiyorum” motosiklet eğitimi almadan trafiğe çıkmanız veya çıkmak istemeniz yanlış. Altınızda ne olursa olsun motosiklet yani iki teker araba gibi değil trafikte konumlanması şeritte ilerlemesi gereken yerler durması gereken nokta hepsi farklı. Malesef son zamanlarda sırf bu yasa yüzünden ben trafikte hem kendini hem de başkalarını tehlikeye atarak 50cc scooter sürenleri çok görüyorum özellikle de kadın sürücüler. 50cc bir scooter sürekli trafikte tacize uğrayacaktır bu tacizler karşısında sürücü ne yapması ve nerede konumlanması gerektiğini bilmiyor ise sıkıntı yaşayacaktır. Sitemizin alt komşusu da aynı şekilde motorlarla hiçbir alakası olmayan bir adamdı oda gidip 50cc bir scooter aldı ve 2 gün içinde kaza yaptı motoru perte çıkardı. Tabi herkeste böyle olacak diye bir şey yok ama gene de motosikletin m sini bilmeyen bir insanın dönüşü , bakışı , kontrayı , frenlemeyi bilmeyen bir kişinin asla ama asla ne olursa olsun motosiklet veya scooter ile trafiğe hem kendi güvenliği hem de başkalarının güvenliği açısından çıkmaması gerekir. Size tavsiyem motosiklet ehliyeti alın kendinizi bu yönde geliştirin ve o şekilde trafiğe çıkınX.

Hocam ben konuda ne demişim siz ne diyorsunuz Allah aşkına?
Yaşadığım yerde trafik bile yok gibi bir şey 20 bin nüfus var trafik namına hiçbir şey yok ayrıca trafik kurallarını çok iyi bilirim ve elektrikli motor ve bisiklet geçmişim var 10 seneden fazla.

Motor alınır mı? Km'si iyi mi, fiyatını hak eder mi bunu öğrenmeye geldim bana burada öğüt vermeyin her şeyin farkındayım alakasız şeyler yazmışsınız. Konuda sorduğum bir tane şeyin cevabı yok. Öğüt almaya gelmedim buraya.

Sürmeyi de evimin önünde trafiğe kapalı alanda çok da güzel bir şekilde öğreneceğim zaten ve sonrasında kursunu da alacağım bunlar aklımda.

Ben 38 yaşındayım güzel kardeşim , arkadaşım artık he ne dersen adına onu de. Ben 23 senedir motosiklet binmekteyim bu yolda kaç arkadaşımı kaybettim bırakmayı da düşündük ama bir kez tutku olmuş biz bırakamıyoruz yerine gelecek olanları da bilinçlendiriyoruz ki onların da başına bir şey gelmesin. Ben 15 yaşında başladım motosiklet sürmeye bize öğreten yoktu bu kadar motosikletde zaten yoktu bir akrabamda yamaha xt660 vardı bana bu gaz bu fren dedi motoru verdi 2 kez düşerek öğrendim. Bunları da neden anlatıyorsan diye soruyorsan bize gösteren nasihat veren olmadı bari biz yeni gelenleri bilinçlendirelim de insanlık vazifemizi yerine getirelim hepimiz kardeşiz sonuçta. Ben sana çok ama çok detaylı anlatırım 20 bin nüfüslu yerlerde neler olur neler ama burada 10 paragraf yazı çıkar en iyisi sen boşver sadece eğitimin önemini vurguladım umarım motosiklet ehliyeti ve eğitimini de alırsın. Gerisi sana kalmış. Bu konuyu kapattığımıza göre motora gelelim motor zaten belli 50cc beklenti içinde olmamak lazım bana kalsa çin malı önermem. 50cc sym orbit öneririm ya da sym mio. Tabi onlar bu bütçede yok mecbur alabilirsin. Ha bir de örnekle kapatayım hani 20 bin nüfuslu ilçedesin ya 40 la gidiyorsun önüne kedi veya köpek fırladı daha frenleme nasıl yapacağını biliyormusun ? ya da motorla bakış + kontra ile bu tehlikeden kaçabilmeyi biliyormusun ? Motorunda abs de olmayacak tekerlerde pek iyi olmayacak ve küçücük olacak e nasıl olacak bu işler bunları söylerken keyfimizden söylemiyoruz bir şeyler çıkarabilene ne mutlu diyoruz hayırlı akşamlar.

Bu motorla sadece işe, eve gideceğim çarşıda işim olur onları halledeceğim. Zaten motor sevmem sadece ulaşım kolaylığından istiyorum. Ayrıca kedi çıktıysa karşıma basarım frene duramadıysak çarparız yapacak bir şey yok yani olacağı varmış. Vazgeçtim bu motordan da hurda etmiş adam her yeri çizik.
RKS RK125s buldum o daha iyi gibi.

İşte herşey çarpma ile olmuyor mesele doğru teknikler ile çarpmamaya çalışmak çünkü ekipmansızsan Hele hele kaskın yoksa 25 kilometre ve üstü kafayı asfalta vurmak beyin ölümü için yeterli. Kask şart mümkünse tam ekipman motor ne olursa olsun. Ama sen şimdi gelmiş 125cc bir motosikletten bahsediyorsun buda haliyle ehliyet gerektiriyor çünkü araba ehliyeti ile 125cc motosiklet sürmek için sınava girmen bunun öncesinde de sürücü kursunda 2 hafta eğitim alman gerekiyor. Bu da beni sevindirdi en azından az da olsa bir şeyler öğreneceksin deneyimleyeceksin. Motorun gücü hacmi bunlar önemli şeyler elbette ama bunlardan belki on kat önemlisi motoru iki teker üzerinde tutabilmek ben şahit oldum 23 senedir iki teker üstündeyiz “ya nasıl olsa markete gidiyorum şuradan şurası” diğer ekipmanları geçtim kask yok adam kaza yapıyor sakat kalıyor. Şanssızsa aramızdan ayrılıyor. Motosiklet araba gibi değil arabaya binersin sağdan gidersin ama motosiklet öyle değil viraj çok farklı trafikte konumlanması çok farklı duracağı konum çok farklı ince nüanslar var mesela bir çok acemiye motorla önündeki arabanın neredesinden gidersin diye sorsak ortasından derler al işte bak dakika bir gol bir. Adam bilmiyor ki arabalar tümsekleri , çukurları , logarları her daim ortalar araba onu geçer motorcu ise hop cuk diye çukurun içinde ya da yoldaki bozuk noktanın. İşte bunlar senin trafikte motorun ile iki teker üzerinde daha güvenle yolculuk yapmanı sağlayacak ince nüanslar. Bunları söylerken beni yanlış anlama bir abin olarak güvenlice güzelce sür istiyorum. Ama 125cc bir motosiklet alacak olmana sevindim belki bu da sana bu tutkuyu aşılar hayatta ne olur bilemezsin şuan motosikletler ile belki bir alakan yok ama seni üç sene beş sene sonra belki de motor tutkusu ile yanıp tutuşan biri olarak göreceğiz hepimiz böyle başladık. Sürücü kursuna git güzelce eğitimini al 2 hafta sonunda sınavına gir geç ve araba ehliyetin ile 125cc motosiklet sürme hakkını kazan. Aklına genel anlamda takılan sorular olursa da bana buradan sorabilirsin hayırlı akşamlar diliyorum.

Dediğiniz gibi ekipman önemli 50 CC motor dahi sürsem kaskı kafamdan çıkarmayacağım bu konuda eminim ve 125CC alacak olursam eğitim görmeden de sürmem zaten ve evet doğru olan arabanın arkasından giderken arabayı ortalamamaktır. Adam çukurdan kaçar hop arkadaki motor çukura girer bu kesinlikle aklımdadır bisiklet ve elektrikli motor sürerken hep dikkat ederdim eskiden.

Ben öyle çoğunluk gibi motoru alacağım, gazlayacağım, magandalık yapacağım, ekipman takmayacağım, "bir şey olmaz bana"... Vesaire böyle şeyler düşünen birisi asla değilim kesinlikle. İnsanın özgüveni olması iyi bir şeydir fakat bilmediğin şeyde öz güvenli olursan başın ağrır. Dediklerinizi anlıyorum hemfikirdeyim sizin ile.

Peki RKS 125s alınır mı?
5.500km 2024 modelmiş kaza falan yok diyor fiyatı 60 bin TL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…