İlk önce şunu söylemeliyim ki motor çok keyifli. Sonuna kadar cross motor olduğunu hissettiriyor, kendisi şu an rodajda ama performansından çok memnun olduğumu söyleyebilirim. İlk motorum değil ama ilk motoru olacak arkadaşlarım için küçük sürtmelerde, düşürmelerde sıkıntı çıkarmaz sadece arka fren ve vites, düşürdüğünüz yöne bağlı olarak motor üstüne gelirse içine girebiliyor, onu da çekerek düzeltebiliyorsunuz. Motorla biraz off-road'da yaptım güzeldi. Yeni olduğu için kroniklerini bilemeyiz ama Küba bu, parçası ve ustası kolay bulunur. Süpermotoya dönüştürüp keyfini çıkarmayı planlıyorum. Umarım aklında soru bulunan arkadaşlarıma yardımcı olabilmişimdir, motoru almadan önce aklımda bulunan soruları aşağıda verip cevaplayacağım belki sizde aynı şeyleri düşünüyor olabilirsiniz.
-Vites nasıl?
-1N2345
-Top Speed kaç.
-Rodajda olduğu için zorlamadım ancak 87-88 civarını gördüm.
-Motorun egzozu motorun kuyruk kısmına fazla yakın eritmez mi?
-Hayır arkadaşlar oraya kaynak yapmışlar ve sıcaklık kuyruğa gelmiyor.
-Artçı alır mı?
-Eğer kilolu bir artçınız yoksa selenin arka kısımlarına doğru birini bindirip sürebilirsiniz, gayet rahat ve taşıyabiliyor. Ancak artçı ayaklığı yok bu yüzden artçım ayağını fren diskinin olduğu yere falan koyuyor, bir sıkıntı çıkarmıyor ama arkaya illaki birini bindirecekseniz artçı ayaklığı yapılabilir.
-Frenler ve lastikler nasıl?
-Arkadaşlar lastikler çöp, gerçek anlamda kötüler pek alışıldık değil benim için ama bu yüzden küçük bir kaza geçirdim. Lastikler fren sistemini çok etkiliyor, motorun ani durmada dengesini çok kolay kaybetmesine sebep oluyor tam yola oturmuyor. Fabrika lastiğini aldıktan sonra değiştirirseniz güzel olur.
-Ancak ani duruşlar vb. hariç idare eder.
-Motora hangi boydakiler nasıl binebilir?
-Ben 1.83'üm, açıkçası çok rahat oluyor ne büyük geliyor ne de küçük ama tahminim 1.75'e kadar sıkıntı çekmeyeceği yönündedir.
Son olarak motor çok ilgi çekiyor şık ve yakışıklı bir motor sesi de güzel.
Eki Görüntüle 2308953
Eki Görüntüle 2308952