Küba terra 125 alınır mı?

öncelikle motordan anlamam. tek tük sürdüğüm scooterları saymazsak hiç motor kullanmayı da bilmiyordum. ilk defa motor aldım. geçen yıl kasımın ortasında aldım. kredi kartına taksitle 82k ya. öncelikle en öne çıkan tarafından başlayayım motor estetik olarak gayet tatmin edici. lastik ebatları yine öyle, r25’le aynı ebatları galiba. çevirmede caddede vs. herkes 250cc falan zannediyor. ara gaz diye atlayan çocuklar cabası. 5.500km oldu sürüyorum. marşı flanşörleri dörtlüleri falan gayet iyi. arka stop, fren lambası çok okey benim için. etkililer baya.

VİTES ten bahsedeyim. vitesler hepsi aşağı 5’ten sonra bidaha N. vites geçişleri aşırı gürültülü hala alışmadım. 1den 2 ye, 3ten 2 ye her aldığımda vites kutusunun orada dişliler parçalanıyor zannediyorum. ustaya falan sordum anormal bi durum yok dedi. ama vites atarken doğru deviri yakalayınca çok yumuşak geçiyor ona alışmak lazım. vites düşürürken de aragazla düşürünce yine yumuşak oluyor. ama hiçbir şey yapmadan atınca küt diye sesler geliyor. yine dediğim gibi bu bir sorun değil.

FRENden bahsedeyim. cbs diye bi fren sistemi var arka freni bastığınızda %30ön %70arka olarak tutuyor. zayıf değil kaç defa yaya çıktı önüme önce arka sonra ön fren şeklinde kombinasyon ile abandım arka teker kayarak gayet güvenli şekilde çarpmadan durdum. yalnızca ön fren tutmak biraz sıkıntı limon taktiğini mutlaka kullanın(rip aea) ön freni tutacaksanız da tek parmakla( işaret ya da orta parmak) tutun ki orantısız kuvvet uygulayamayın. iki kere düştüm o yüzden. birinde kaldırımda düşük hızda ön freni sert tutup yere kapaklandım. diğerinde petrolde pompaya yanaşırken yine düşük hızda ama seri gelip sert tutunca yere kapaklandım. sağ grenajı ve gaz kütüğünü kırdım serviste deli paralar istediler değişim için çıkma ayarladı usta taktım devam.

YAKITtan bahsedeyim 14L deposu var son çubuk yanıp söndüğünde kesin bitti zannedip dolduruyorum her seferinde max11,5L alıyor. 6-7bin devir arasında kullanınca 1 litre ile 40-45km yapıyor. daha fazla sıkıştırınca oran 1L/35km ye kadar düşüyor. fulleyince diğer fullemeye kadar bi depoyla aşağı yukarı 400km yapıyorum şehir içinde. uzun yolda hiç kullanmadım. üniversite-iş-ev gidip geliyorum.

FARLARdan bahsedeyim biraz. kısa farı pek etkili değil görüş mesafesi uzun değil. ben bide miyopum gece sürerken ekstra ekstra dikkatli oluyorum. selektörü gayet iyi çalışıyor ama yıldırım gibi çakıyor mübarek gece aşırı etkili. kime selektör yapsan çekiliyor. ama kısa görüş açısı zayıf.

KONFORdan bahsedeyim. konfor gayet iyi oturuş pozisyonu vs çok anlamam. ama rahat bi motor bir iki kere cg falan sürdüm kendi motoruma binice her seferinde ne kadar rahat olduğunu fark ettim. amortisörler lastikler konforlu baya.

GELELİM ARIZALARA.
iki kere düşürmeme rağmen bir sorunla karşılaşmadım. iki üç kere tam ışıklarda durun ca stop etti. tekrar marş basınca sorunsuz çalışıyor. sıkıntı yok. serviste bakımı yaparken söyledim gaz ayarı dediler ayarladılar ve çözüldü. ama bi süre sonra bi kaç kere yine tekrarladı. heralde kendi kendine gevşeyen bi mekanizma ama dediğim gibi marşı basınca devam ettim her seferinde hiçbir problem yok.

BUNUN DIŞINDA AKLIMA GELEN BİR ŞEY YOK. ALACAK ARKADAŞLAR İÇİN FİKİR OLMASI AÇISINDAN YARDIMCI OLABİLİRSEM NE MUTLU BANA. BEN ALIRKEN HİÇBİR YORUM BULAMADIM.

SORUSU OLAN VARSA CEVAPLAYABİLİRİM.

Hocam özetle önerir misiniz? Sizce şu an alınır mı? Ploblem çıkarmayacak uzun vadeli bir motor düşünüyorum. Şehir içi kullanıma uygun bir motor arıyorum. Tavsiye edip al der misin?

Hocam özetle önerir misiniz? Sizce şu an alınır mı? Ploblem çıkarmayacak uzun vadeli bir motor düşünüyorum. Şehir içi kullanıma uygun bir motor arıyorum. Tavsiye edip al der misin?

6.200 km oldu hala bir sorunla karşılaşmadım. eğer motordan anlayan eden birisi varsa çevrende. temiz ikinci el honda hepsinden iyidir. ben motordan anlamadığım, yoğun çalışmaya başladığım için acil ulaşım sorununu çözmem gerektiği için bayiden sıfır aldım. nereye kadar giderse o kadar sürerim kafasıyla biniyorum. ben zaten aktif olarak şehir içinde kullanıyorum. en fazla 50 km uzağa gittim geldim. çin alınmaz, uğraşılmaz, o paraya ikinci el japon alırım diyen bi arkadaşım vardı. şu an kendisiyle ege motor turu planlıyoruz. o derece motora bakışı değişti. iyi bi motor diyo. şu an sıfırı 87k₺ bence. keyfine kalmış. BEN SÜRÜYORUM HER GÜN. MEMNUMUM. ESTETİK Bİ MOTOR BİR SORUNU YOK AMA PARAM OLURSA GİDİP HONDA ALACAĞIM.

Motoru alan arkadaşlar merhaba tekrardan, bende bu yaz sonuna doğru 28 bin TL peşinat ve 12 ay 5 bin TL taksit ile almayı düşünüyorum. Çok bir bütçem yok o yüzden bunu uygun buldum açıkçası. Sizce alınır mı? Yaşadığım şehir küçük olduğu için zaten en fazla bir yere gitsem bile 10km yol gidiş geliş 20km. Tabii her gün 5 km gidiş geliş spora gidiyorum. Böyle kısa mesafeler için ve altımda güzel durması için bu motoru düşünüyorum. Çok bir incelemesi vs. yok internette. Çekenler genellikle aynı şeyi tekrarlamış durmuş. Ancak ilk motorum olacağı için (şu anda aktif olarak da elektrikli bisikletim ile 1800km yaptım ve oda neredeyse bir 50CC gücünde. Düz yolda 35-40 yokuş aşağı 65 gördüm) biraz düşünceliyim. TVS Raider 125 düşünüyordum fakat bütcemi aşıyor açıkçası. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ve sizce alınır mı? Saygılar.

Al geç kardeşim. 7,5k km oldu ben kullanalı hiçbir şeyi yok. Şehir içinde kullanıyorum bende üniversiteye işe falan gidiyorum. geçen gün uzun yol için denedim 38 derece sıcakta falan. 270 km toplam gidiş dönüş durduğum sürelerle beraber 6-7 saat içerisinde. daha sonra 140 km yaptım yine aynı şekilde. km de max 1,25 tl yakıyor(rodajdan sonra tabiki) . bu yaz ege turuna çıkacağım bu motorla. gözümü kararttım

Sağ olasın usta inşallah kazasız belasız geçer tatilin. Bende almayı düşünüyorum dediğim gibi
Ehliyete başvuracağım yakında tahmini ne kadar sürer bilmiyorum elime gelmesi.

Arora Safari 125 olan motorumu satıp Küba terraa 125'e geçeceğim mantıklı olur mu?

Kankam o konuda yorum yapamam. Başka motorlarda hiç tecrübem yok. Terra ilk motorum.

6 ay içerisinde bir motor almam gerekiyor tekrardan 10.000-15000 km götürsün yeter Drift L almak istemiyorum veya TVS Raider Terra sanırım en iyi tercih.

6 ay içerisinde bir motor almam gerekiyor tekrardan 10.000-15000 km götürsün yeter Drift L almak istemiyorum veya TVS Raider Terra sanırım en iyi tercih.
bende alırken tvs hem pahalı olduğu için hem de güzel görünmediği için tercih etmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…