Öncelikle bazı şeylere neden düşman olduğumuzu iyi bilmek gerekir askere polise kurşun sıkan ve üstün ırk iddiasında bulunan kanunun izin verdiğini yasaklamak isteyen her insan benim gözümde teröristtir misal Türk insanının düşman olması gereken PKK'dır ülkemizde ülkemizin sınırlarını kastederek kürdistan kelimesini kullanan insanlardır.
Peki gerçek anlamda kürdistan kelimesi ne demektir kürdistan kelimesi ve amed kelimesinin aslı kürtçe değil tamamen osmanlıca olup bu isimleri bizzat osmanlı kullanır kısaca bu kelimeleri osmanlı kullanır.
Yani kelimeleri kabul etmemek gibi bir hakkımız yoktur cumhurbaşkanımız ise kendisi kürt bayrağının önünde fotoğraf çektirip neçirvan barzaniyi ayakta karşılıyor ise Irak kürdistanı ya da kürt özerk bölgesi var demektir ve biz kavga edemeyiz saygı duyarız.
Peşmerge Irak kürdistanında yaşayan insanlara denir ve ilk gün ayakta karşılanıp ikinci gün adama terörist diye hakaret edemezsin bugün kendini bilen Türkiye ve Türk bayrağını saygı duyan her kürt insanı elbette baş tacıdır kürt insanının kendine ait bir dili kendine ait bir tarihi vardır ve her insan bu dile bu tarihe saygı duymalıdır hatta üniversitelerde İngilizce okutulup kürtçenin okutulmaması güzel bir şey değildir üniverstelerde kürtçe lazca ermenice dünya üzerindeki bütün diller öğretilmeli hatta kürdoloji gibi bir bölüm olup kürt tarihi öğretilmeli diye düşünüyorum.
Biz Türk insanının savaşması gereken apocuların zihniyetidir askere polise kurşun sıkan ellerdir Türkiye'de yaşayıp inatla Türkiye'nin sınırlarını kastederek inatla kürdistan kelimesini kullanan insanlardır terörist ve suçlu olan bunlardır ancak Cumhurbaşkanı'nın ayakta karşıladığı hoşgörü ile yaklaştığı insanlara düşman olarak bakmak Irak kürdistanı üzerinden yapılan kürt düşmanlığı osmanlıda kullanılan kürdistan kelimesine düşman olmak bize yakışmaz buna milliyetçilik ve vatanperverlik denmez varolanı yoketmek ve insan terörü denir kürt gardaşıma saygılar olsun.
Şimdi mesela bunu hiç araştırma yapmadan kendi bakış açıma göre yorumlamak gerekse şöyle yorumlardım;
Bir bölgede bir kısım insanın diğer insanlara göre çok daha fazla olduğu kesime...istan denebilir mesela eskiden türklerin çoğunlukla yaşadığı türkistanın adı türkler çok fazla olduğu için konmuştur diye biliyorum ve ben bir Türk olarak artık şu Kürt-Türk ayrımcılığından çok bıktım aynı yerde yaşıyoruz belki hepimizin içinde Türk-Kürt kanı var çünkü o kadar uzun zamanki belki her sülalede 1tane Kürt vardır.Bu mesajı yazım denetiminden büyük harf ile düzeltmek istediğimde Kürt kelimesinin k harfini küçük olarak düzeltiyor. @Recep Baltaş
Kürdistan tarihsel çerçevede Osmanlı'da da çokça kullanılmış bir bölge. Günümüzde de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adı altında özerk bir yapı ile yönetilen bir devlet var. Ama bunların haricinde hedeflenen ve kurulmak istenen Kürdistan kurmak isteyenlerin bir hayali olarak kalacak inşallah.
Teröristlerin asla gerçekleşmeyecek süslü bir rüyası, hayali bir bölge. Türkiye'nin vereceği 1 karış toprağı yoktur, kanla kazanılan topraklar kan dökerek savunulmaya devam edilir.
Coğrafi olarak bakılırsa dünyada tanındık iki bu isimle başlayan bölge var. Biri Rusya'nın özerk cumhuriyetlerinden Başkurdistan diğeri de Irak bölgesel kürt yönetimi. Bunun dışında o bahsedilen yer, bölücü kürtlerin ütopyasından başka bir şey değil.
Bilmiyorum okuman yazman var mı ama ben yukarıdaki mesajımda bu isimle başlayan coğrafi bölgeleri kastettim. Başkürdistan bölgesindeki Türkler için bir şey demedim. Umarım anlamışsındır.
Bilmiyorum okuman yazman var mı ama ben yukarıdaki mesajımda bu isimle başlayan coğrafi bölgeleri kastettim. Başkürdistan bölgesindeki Türkler için bir şey demedim. Umarım anlamışsındır.
Okuduğunuda mı anlayamıyorsun sen? Konu sahibinin belirttiği söz konusu bölücü kürtler ile Başkurdistan bölgesinde yaşayan Türkler ile herhangi bir bağıntı yok o mesajımda git bir daha heceleyerek oku.