Kürek kemiği farkı vücut geliştirmeye engel olur mu?

422470

Hectopat
17 yaşındayım. 13-14 yaşındayken skolyoz var demişti doktor ve 1 yıl sonra tekrar gittiğimde durmuş demişti. Spor yapıyorum 1-2 aydır ve ufak ufak poz falan verirken kanat farkı vardı. Arkamdan videomu çekeyim dedim sol kürek kemiği sağdakine göre daha aşağıda kalıyor. Ayrıca sol omuzda 2 haftadır bir ağrı var. Şimdi de kürek kemiğim ağrıyor.
1- Bu kemik farkı ileride vücudu geliştirdikçe sorun olur mu?
2- Dengesizlik sorun yaratır mı?
3- Kanat farkı var mesela bu fark geliştikçe azalır mı? Veya artar mı?
4- Spor yaptıkça kürek kemiği farkı düzelebilir mi?
5- Kanat farkı kemik farkı gelişmeme engel olur mu? Görünüş açısından estetiklik açısından falan?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kaç gündür kafamı taktım şuna canımı sıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun son durumunuz nedir acaba?

Konuda bahsettigim seyden baska bir sebep yuzunden spora ara verdim. Ama o zamanlar sonradan gelisme oldu yazayim hemen.

Kanat pozunda olan fark kasilmadan dolayiymis zorladim sanirim o zaman. Sonradan iki tarafta esit cikmaya basladi. Skolyoza bagli egrilik ise boy uzamam durdugu icin ilerlemedi ama uzamam durmasaydi kesinlikle derecesi artardi.

Tabii şu an spor yapmiyorum o yuzden cok bir son durum gelismesi olmadi yapsaydim da olumsuz bir gelisme olacagini sanmiyorum.

bu sorunun cevabını önce bi spor salonunda vücuda bakıp yorumlayacak tecrübesi olan bir hocayla konuş. sonra bi doktora gitsen daha iyi olur. forumu aşar böyle şeyler.

Benim de skolyozum var 15 derece civarı s şeklinde doktor ilerleme olmayacağını endişe etmene gerek yok dedi ama skolyozdan kaynaklı kürek kemiklerim dışarı doğru biraz çıkık en kötüsüde sivri çıkıntı var hafiften spora başlayacağım ama omurgama zarar gelip gelmeyeceği hakkında emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…