Dünyadaki tüm araçların (nakliye, yolcu taşıma, vb.) fosil yakıtlardan kurtulup % 100 elektrikliye dönüştürülmesi, elektrikli araç şarjının da termik santraller ile değil sadece solar panelli elektrik santralleriyle dünya genelinde yapılmasıyla (% 0 emisyonla) ve petrol kaynaklı fosil yakıtların minimumda (mecbur kalınmadıkça) kullanılmamasıyla küresel ısınma (sera etkisiyle) bu konudaki olumsuz etkisi belki bir ölçüde azaltılabilir. Bu kısır döngüye son verilmesi, sera etkisinin mutlaka azaltılıp kutuplardaki buzulların her gün azar azar erimesinin mutlaka önüne geçilebilmesi lazımdır. Bir türlü önlenemeyen orman yangınları, vb. potansiyel çevre kirleticiler azaltılırsa sera etkisi yapan CO2 gazı emisyonu zamanla en aza düşürülebilir. (Volkanik patlamalar, vb. istenmeyen doğa olayları hariçtir)
İlk defa dünyadaki küresel ısınma 1.5 veya 2 dereceyi 2024'deki kayıtlarla aşabilmiş oldu, çok tehlikeli bir rotada adım adım ilerliyoruz. Bazı politikacıların bu konuda petrol şirketleri zarar etmesin ve yine kazanmaya devam edebilsinler bağlamında onlara olan sonsuz katkısı, küresel ısınmaya fosil yakıtların yine büyük oranlarda kullanılmaya devam edilebilmesi gerçeği mevcuttur.
Şarkıdan birebir alınıp yapılabilen bir benzetme;
Benim için: Aslında içinde yaşadığımız bu dünya içindir.
Güneş toplama: Solar enerji sistemleri, solar elektrik santralleri, EV ' ler, vb. birbiriyle uyumlu ve 0 emisyonlu olan tüm elektrikli sistemleridir. Kolay gelsin.