Kütle ve vücuda uygun spor sanatları nasıl bulunur?

orsseee

Centipat
Daha fazla  
17 yaşındayım, 1.68, 1.70 boy civarlarındayım. Zayıf birisiyim, yaşıtlarıma göre. Spor ile ilgilenmek istiyorum, bunun içinse dövüş sanatları hakkında bilgi almak kararındayım. Kısa boylu ve zayıf birisi olduğum için Muay Thai veya Kickboks'u önerdiler. Sağlam ve etkili yumruk açısından da Boks'un iyi olduğunu söylüyorlar. Araştırmalar yaptım, kendime hangisi uygun olup olmadığından kararsızım. Sokakta bir kargaşa içerisinde kendimi herhangi bir yumruk darbesine korumak ve tartışığım X kişisini 5 veya 10 Metre'den kendimden uzak tutarak kendimi savunabileceğim bir sanat arıyorum. Savunma ve atak üzerinden ilerleyebileceğim bir dövüş sanatından bahsediyorum. Bu arada, genetik gereği yüzümde sivilceler var. Bunlar bana spora başladıktan sonra sıkıntı çıkarır mı? Profesyonel bir derecede spor öğrenmeyi düşünmüyorum, amacım genel teknikler ve kendimi dışarıda ki herhangi bir kavga durumuna karşı hazırlıklı tutmak, gereğince yumruklardan kaçmak ve savunmak olacak. Önerileriniz nedir? Bunun hakkında tecrübesi, fikri ve eleştirisi olan herkesin yorumuna açığım.

Başlık hatalı olmuş, forumu tam kapsamlı kullanmayı çok fazla bilmiyorum. Dövüş sanatları konusu altında cevaplamanız ricasında bulunuyorum...

5 veya 10 Metre'den kendimden uzak tutarak kendimi savunabileceğim bir sanat arıyorum.

Eğer elinde fırlatmalı veya ateşli bir silah yoksa dövüş sanatları ile bu imkansızdır. Soruna gelecek olursak MMA önerebilirim eğer cesur biri isen. MMA'cilere bakarsan öyle ağır siklet vücutları yok hatta bir kısmı zayıf kategorisine bile giriyor ancak teknik ile kendinden büyük adamları devirebiliyorlar. Ha MMA okul gibi silah riskinin az olduğu yerlerde işe yarar çünkü yerde boğuşma çok fazla MMA'de. Sokak için en iyisi bokstur. Çünkü bacakların her zaman kaçmaya hazırdır. Boyun ve kilona göre hızlı ve hareketli bir tarz sana iyi gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…