orsseee
Centipat
Daha fazla
17 yaşındayım, 1.68, 1.70 boy civarlarındayım. Zayıf birisiyim, yaşıtlarıma göre. Spor ile ilgilenmek istiyorum, bunun içinse dövüş sanatları hakkında bilgi almak kararındayım. Kısa boylu ve zayıf birisi olduğum için Muay Thai veya Kickboks'u önerdiler. Sağlam ve etkili yumruk açısından da Boks'un iyi olduğunu söylüyorlar. Araştırmalar yaptım, kendime hangisi uygun olup olmadığından kararsızım. Sokakta bir kargaşa içerisinde kendimi herhangi bir yumruk darbesine korumak ve tartışığım X kişisini 5 veya 10 Metre'den kendimden uzak tutarak kendimi savunabileceğim bir sanat arıyorum. Savunma ve atak üzerinden ilerleyebileceğim bir dövüş sanatından bahsediyorum. Bu arada, genetik gereği yüzümde sivilceler var. Bunlar bana spora başladıktan sonra sıkıntı çıkarır mı? Profesyonel bir derecede spor öğrenmeyi düşünmüyorum, amacım genel teknikler ve kendimi dışarıda ki herhangi bir kavga durumuna karşı hazırlıklı tutmak, gereğince yumruklardan kaçmak ve savunmak olacak. Önerileriniz nedir? Bunun hakkında tecrübesi, fikri ve eleştirisi olan herkesin yorumuna açığım.
Başlık hatalı olmuş, forumu tam kapsamlı kullanmayı çok fazla bilmiyorum. Dövüş sanatları konusu altında cevaplamanız ricasında bulunuyorum...
Başlık hatalı olmuş, forumu tam kapsamlı kullanmayı çok fazla bilmiyorum. Dövüş sanatları konusu altında cevaplamanız ricasında bulunuyorum...