Kütüphanenin bilgisayarlarında kişisel hesapları açmak sıkıntı yaratır mı?

Makaleler
49
Merhaba,

Ara sıra kütüphaneye gidiyorum. Orada bilgisayarlar var, fakat yalnızca birkaç kez kullandım. Kişisel hesaplarımı girmeyi düşündüm ama hesabımın çalınma ihtimali beni korkutuyor.

Shadow Defender adlı bir uygulamayı araştırdım. Program, bilgisayardaki yapılan işlemleri "geçici" olarak kaydediyor ve bilgisayar yeniden başlatıldığında yapılan değişiklikleri eski haline getiriyor. Bu amaçla, sizin fikrinizi almak istedim. Acaba bu uygulama güvenilir olur mu? Tabii, girsem bile her şeyi tamamen silerek çıkmayı düşünüyorum. Sözü size bırakıyorum.

İyi sosyaller.

Halka açık yerlerde hesaplarınızı girmeyiniz sizden önceki birisi bir şey yapmış ve sizde bu yüzden bilgilerinizi kaybedebilirsiniz. Kütüphanede çalışan birisine konudan bahsedin size bilgi versin. İnternet kafelerde genelde sistem kapandığı zaman bütün yapılan işlemleri sıfırlayan bir yazılım görmüştüm ondan varsa pek bir sorun oluştumayacağını düşünüyorum yoksa hiç o topa girme bence

Shadow Defender kurduğunuz makinede hiçbir şey kalıcı olmayacağı için diğerlerini de etkiler diye düşünüyorum.

Heleki kütüphane gibi bir yerde herkesin kullanımına açık olan bir bilgisayardan bilgilerininle sitelere giriş yapmak çok tehlikeli türlü türlü yazılımlar ve virüsler doludur.

Hocam ben olsam girmezdim. İnternet kafeler yine güvenilir oluyor fakat kütüphanelerdeki bilgisayarlar kapatılıp açılınca sıfırlanmıyor diye biliyorum. Eskiden internet kafelerde de bu yokken bilgisayarlara keylogger atıp oyun hesaplarını çalıp satarlardı. Senin dediğin yazılım güvenli bir şekilde çalışsa bile keylogger tarzı bir zararlı yazılım varsa yine de şifren falan gider.

Heleki kütüphane gibi bir yerde herkesin kullanımına açık olan bir bilgisayardan bilgilerininle sitelere giriş yapmak çok tehlikeli türlü türlü yazılımlar ve virüsler doludur.
Anakarta bulaşan bir virüs gibi mi?
Senin dediğin yazılım güvenli bir şekilde çalışsa bile keylogger tarzı bir zararlı yazılım varsa yine de şifren falan gider.
O nasıl oluyor? Yani programlama eski haline gelen bir PC keylogger nasıl yer ki?

O nasıl oluyor? Yani programlama eski haline gelen bir PC keylogger nasıl yer ki?
O anlamda demedim hocam. Sen programı yüklerken de zaten halihazırda zararlı yazılım yüklü olabilir. Bu durumda pc eski haline dönse de zaten eski halinde de zararlı yazılım vardı yani bir şey değişmez. Ki hiç böyle bir şey olmasa bile "donanım" bazlı keylogger tarzı vakalar da çok sık yaşanıyor. İnternet kafeler bunu önlemek için ekstra usb girişlerinin ve aygıtlarının tanınmasını engelliyorlar fakat bu muhtemelen kütüphanelerde yoktur. Küçük bir usb bilgisayara takılır ve tuş vuruşlarını içine kaydeder. Sonra da bunu düzenli aralıklarla saldırgana gönderebilir veya göndermese de gelip fiziksel olarak alınıp içindeki bilgiler okunabilir. Bu gizlenerek de yapılabilir. Örneğin klavye kablosu doğrudan bilgisayara bağlanmaz da bir adaptör aracılığıyla bağlanır. Siz de bir şey fark etmezsiniz. Sonuç olarak her türlü riskli bir şey.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…