Kulağımı çeken öğretmene ne yapmalıyım?

The Dark Rische

Hectopat
Selam arkadaşlar, önce konuyu anlatayım. Okul çıkışı istiklal marşını okuyordum hazır olda Türk bayrağına bakarak olması gerektiği gibi ellerim yanda açık şekilde. Önümdeki arkadaşım da kapüşonunun şapkasını çekmişti ben de bir elimle şapkasını açtım. Neyse okuduk bitti dağılırken ben en öndeyim arkadaşlarımla İstiklâl Marşı okunurken orada yanımızda bir öğretmen duruyordu bugune kadar hiç dersime girmemiş. Uzaktan gördüğüm ama asla tanımadığım bir öğretmen. Dağılırken arkamdan geldi iki kulağımı sert şekilde çekti bende bir an şok oldum işte bütün okul arkamdan geliyordu en önde olduğum için olayı neredeyse herkes gördü ve gülme sesleri geldi. Neyse hoca kulağımı bıraktı bu sefer bir daha düzgün durmazsan keserim o kulağını diye bağırdı. Normalde ben karşılık veren biriyim ama o an sadece oradan uzaklaşıp içimden ağlama isteği geliyordu. Yani bunu bir arkadaşım yapsa direkt vururum öğretmen olduğu için vuramadım sinirden aglama durumuna geldim. Tabii biraz da kulağım acıdı bir yandan herkes gördü gülüyor birkaç arkadaşım dalga geçiyor. Birkaç kişi ne oldu ne oldu diye arkamdan falan geliyor. Benim bu hocaya ne yapmam lazım sizce? Bu konuyu da biraz sinirim yatışsın diye yazıyorum.

Okul müdürüne durumu izah edip fiziksel olarak ve ruhsal olarak yaşadığınız acıyı ve düştüğünüz durumu lütfen anlatın. Eğer insani yönleri kuvvetli ve empati sahibi bir müdürse sizi anlayacaktır. Fazla gurur meselesi de yapmayın. İlerde bunlar aklınıza geldiğinde gülüp geçeceksiniz çünkü.

Ailenize söyleyin.

Sizde onun kulağını çekin.

Az kalsın yapacaktım da bu uzaklaştırma falan işleriyle uğraşamam

Ailenize söyleyin.

Söylersem annem direkt okula gidip müdüre söyler sonra uğraş dur. Müdürler ya da öğretmenler zaten her zaman kendini savunup, haklı buluyor

Müdür beni sever iyi insandır da bu tarz şeylerde nedense öğretmen öğretmeni savunuyor hep

Kaçıncı sınıfsınız?

Lise son hocam da işte gurur meselesine döndü aşırı tilt oldum hocaya

Müdürle konuşun veya ailenize söyleyin, birde hiç dersinize girmemiş bile ona ne oluyorsa anlamadım.

Hoca resim hocası zaten ders falan yaptığı yok. Okulda ne kadar belalıyım diye gezen tip varsa o hoca onların yanında dolaşır ha benim umurumda mı? Tabii ki değil gidip 2 tane indireceksin de işte yaşına hürmeten 25-30 yaş, mevkisine saygımızdan falan bir şey yapamıyoruz bir de öğrenciyim tabii

Müdürle konuşun veya ailenize söyleyin, bir de hiç dersinize girmemiş bile ona ne oluyorsa anlamadım.

Ailemle konuşursam mevzu büyür en iyisi olayı kapatmak. Bir daha Marş'ta böyle yaparsan şunu bunu yaparım dedi haftaya gene aynı onun yanında sıraya girer bir şey yaparsa da karşılığını veririm. D

Müdüre söylesem hocanın diyecekleri: İstiklâl Marşı'na saygısızlık yaptı. Bende şakasına kulağını çektim diyecek. Sonra Müdürle ikisi gülmeye başlayacak hatta bu olay öğretmenler odasına gidecek ve her ders diğer hocalar bana bir şeyler deyip belki ayarlayıp gülecek. Bilmiyorum o hocadan her şeyiyle nefret ettim

her ders diğer hocalar bana bir şeyler deyip belki ayarlayıp
Azarlayıp*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…