Kulak delindikten sonra ne zaman duş alınabilir?

489483

Hectopat
Dün kulağımı deldirmiştim, 24 saat geçti üzerinden malum havalar sıcak terliyoruz. Ter sıkıntı çıkarır mı ve duş alınsa sıkıntı çıkarır mı iyileşmesi bakımından?

Kanka ben ilk deldirdiğimde kafa hariç duç alıyordum dövme gibi strec filme sarıp yıkanamıyorsun ilk delerken taktıkları küçük yuvarlak küpeyi 1 hafta sonra çıkarıp düzgünce duş alıp kendi küpeme geçtim.

Baş hariç normal duş alabilirsiniz. İlk 1/1.5 hafta kulağınıza hiç ellemeyin ki küpe tamamen otursun. Ondan sonra çıkarıp istediğiniz küpeye geçebilirsiniz.

İlk zamanları önemli, ondan sonra normal yaşantınıza devam edebilirsiniz.

Baş hariç normal duş alabilirsiniz. İlk 1/1.5 hafta kulağınıza hiç ellemeyin ki küpe tamamen otursun. Ondan sonra çıkarıp istediğiniz küpeye geçebilirsiniz.

yav kanka benimde şöyle bi korkum var kasım celbinde askere gideceğim kulağımı deldireli 5 sene oluyor aktif olarak küpe takıyorum ama askerde bu delikler kapanır mı acaba

Yav kanka benim de şöyle bir korkum var kasım celbinde askere gideceğim kulağımı deldireli 5 sene oluyor aktif olarak küpe takıyorum ama askerde bu delikler kapanır mı acaba?

Muhtemelen kapanır hocam. Bu arada şimdiden hayırlı teskereler, tez zamanda gidip gelirsiniz umarım. Çünkü küpe delikleri vb. delikler çok çabuk kapanıyor.

İyileşme hızına göre değişir ama tahminim hiç iz bile kalmadan kapanır. Sonradan yeniden deldirmeniz gerekir.

Hocam benim küpeler biraz afilli evde takmaya uygun değil nokta küpeye zor tahammül etmişti peder evde delinirken takılan küçük küpeyi takmayı planlıyordum zararlı mıdır bir de arada döndürün yapışmasın kulağınıza diyorlardır o ne için.

Hocam benim küpeler biraz afili evde takmaya uygun değil nokta küpeye zor tahammül etmişti peder evde delinirken takılan küçük küpeyi takmayı planlıyordum zararlı mıdır bir de arada döndürün yapışmasın kulağınıza diyorlardır o ne için.

Arada döndürüp hareket ettirmek kulak etinin küpeye kaynamasını engellemek için yapılır benim bildiğim.

Tam detaylı veya profesyonel şekilde bilmiyorum ama arada çevirip döndürmek; yeni açılan deliğin iyileşmesini engelleyerek küpenin tam oturmasını sağlar, kötü bir şey değil yani. Aklınıza geldikçe arada küpenizi döndürüp çevirmeniz iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı