Kulaklığımdan Gelen Ses Mikrofona Gidiyor

im gone

Decapat
Tek girişli olan kulaklığımı PC'de aparat ile kulaklık ve mikrofon olarak kullandığımda kendi sesimde sıkıntı yok.

Ama örneğin video açıyım ya da herhangi bir şey direk mikrofona gidiyor ses.

Aparattan dolayı olduğunu düşünüyorum ama herhangi bir çözüm yolu var mıdır?

Son düzenleme:
Bende yanlış sürücü yazılımını kurduğum için olmuştu böyle bir saçmalık. Anakart üreticisinin sitesinde varsa oradaki yazılımı indirebilir misiniz, ya da onu mu kullanıyorsunuz? Yanlış anlamadım değil mi, çıkış hattındaki sesi karşıdaki kişilerin duyduğunu kastediyorsunuz.

Anakart üreticisinin sitesinden kurmadım Realtek High Definition Audio kullanıyorum. İnternetten bu sürücün ismini yazarak indirdim. Dediğiniz gibi Anakart'ın sitesinden indiriyim bir de. Evet, yanlış anlamadınız sorun tam olarak öyle.

Tek girişli olan kulaklığımı PC'de aparat ile kulaklık ve mikrofon olarak kullandığımda kendi sesimde sıkıntı yok.

Ama örneğin video açayım ya da herhangi bir şey direk mikrofona gidiyor ses.

Aparattan dolayı olduğunu düşünüyorum ama herhangi bir çözüm yolu var mıdır?

Ya ben yanlış anladım ya da sen yanlış anlattın. Şimdi sen video açınca ses kulaklıktan değil de mikrofondan geliyor ha?

@356463 yok hocam, bana ses geliyor ama karşı tarafta aynı şekil duyuyor yani yankı denilecek seviye değil.

Bu bildiğin yazılım ile alakalı. Dönüştürücü böyle bir şey yapması muhtemel değil ya da direk kulaklık çıkışı ile mikrofon girişi birbirine bağlı. Telefonda falan dene. Daha kesin sonuç olur.

Telefonda denedim ve herhangi bir sıkıntı yoktu. Attığım görselde ki en üstteki sürücüyü kurdum, kulaklığın bir anda ses kalitesi yükseldi ve normalde hoparlör olarak tanırken şimdi kulaklık olarak tanıyor. Ama mikrofon hala aynı maalesef. 😕

Dosya Ekleri

• driver.png
    driver.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 65
Tabii ki. Pardon kırpmadan atmışım.
Bu arada sürücüyü kurduktan sonra hata verdi, bilgisayarı yeniden başlattığımda ise aynı hatayı aldım.

Dosya Ekleri

• ses.png
    ses.png
    11,7 KB · Görüntüleme: 72
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı