Kulaklığın jak ucunu yarım takmak zararlı mı?

Ihspnn

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: RX 6600
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: 16GB
SSD: ADATA Legend 850 1TB
Anakart: ASUS PRIME A520M-K
Kulaklığın girişini tam takınca sesler bozuk geliyor, ve insan sesleri hiç gelmiyor, yarım takınca ise sesler düzgünce geliyor. Dokununca tam takılmadığı için elimi elektrik çarpıyor normal olarak, bunun bilgisayara ya da başka bir şeye zararı olur mu?

Hocam jaklarda mikrofonlu kulaklık ve mikrofonsuz kulaklıklarda farklı uçlar var. Genelde bilgisayarların ön girişleri mikrofonlu kulaklık şeklinde, arka kısmı da mikrofon ve kulaklık ayrı şekilde giriş özelliğinde olur.

1728397660609.png

Yanlış hatırlamıyorsam bu giriş ve kafa farklılığı nedeniyle bu bahsettiğiniz sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Hocam jaklarda mikrofonlu kulaklık ve mikrofonsuz kulaklıklarda farklı uçlar var. Genelde bilgisayarların ön girişleri mikrofonlu kulaklık şeklinde, arka kısmı da mikrofon ve kulaklık ayrı şekilde giriş özelliğinde olur.

Eki Görüntüle 2324940

Yanlış hatırlamıyorsam bu giriş ve kafa farklılığı nedeniyle bu bahsettiğiniz sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
Kulaklığın kablosu tam kasanın arkasına yetişmediği için, yıllar önce aldığım kulaklıktan çıkan uzatma aparatını kullanıyorum, hem mikrofon hem de ses girişi mevcut, ayrı bir mikrofonum olduğu için uzatma aparatında ki mikrofon girişini mavi yere takmıştım, zaten şuan ki kulaklığımda mikrofon özelliği de yok. Tam olarak neyi kast ettiğinizi anlamadım, aparat kullanmazsam sorunum çözülecek mi? ya da jak girişini yarım takmanın bir zararı var mı?

Bu tür ses iletim konularında aralara ne kadar ek, aparat vs girerse sesin de kalitesi o kadar değişir. Ayrıca kablo ve konnektör kalitesi de etkiler. Mesela ben arkadaşımdan 2+1 hoparlör aldım. Bilgisayar kapatınca ses geliyordu cızır cızır. Sebepsiz yere. Tüm ses kablolarını değiştirdim yenileriyle ve daha kalitelileriyle, o cızırtı tamamen gitti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı