Dizüstü bilgisayarımda kulak içi kulaklığımı kullanıyorum. Fakat bilgisayarımda mikrofon ve hoparlör için iki farklı bağlantı yeri var. Bu yüzden kulaklığımı sadece hoparlör görevinde kullanabiliyorum. Mikrofon olarak ise de bilgisayarımın kendi mikrofonunu kullanmak durumunda kalıyordum. Çeşitli yerlerde gördüğüme göre, piyasada kulaklığın kendi mikrofonunu kullanabilmem için aparatlar varmış. İnternet üzerinden bunlardan bir tane sipariş ettim ve elime ulaştı. Fakat kullanmayı denediğimde kulaklığımın mikrofonunu kullanamıyorum, üstelik kulaklığımın mikrofonun aldığı sesi kulaklığımdan duyuyorum, ve sadece üfleme ve mikrofona vurma seslerini alıyor konuştuğumda ses almıyor. Aynı kulaklık ve mikrofonu cep telefonumda sıkıntısızca kullanabiliyorum, telefon görüşmeleri yapabiliyorum. Bilgisayarımın kayıt aygıtları kısmından bütün kayıt cihazlarını devre dışı bıraksam bile bu sesi almaya devam ediyorum. İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum, iyi sosyaller.
Hayır mikrofon bas-kanuş değil, üzerinde bir tuş var aslında ama hiç kullanmadım sanıyorum ki telefonu açıp kapatma tuşu. Ve tekrar hayır, üfleme sesini duyunca kullanmadım.