Kulaklık Sağ Sol Dengesini Değiştirince Ses Ayrımı Bozuluyor

Oktay Topraklı

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda stereo telefon kulaklığı kullanmaktayım (LG Quadbeats 2) ve sağ ve sol kulaklık için Windows'tan ses dengesi ayarı yaparak sağ kulaklığın sesini epey yükseltip, sol kulaklığın sesini düşürüyorum. Ve normal olan ses ayrımı tamamen bozuluyor ve ses kasmak imkansız hale geliyor. Hatta denemek için Sol kulaklığın ses dengesini tamamen sıfıra indirdim ama ses azalıyor, tamamen kapanmıyor. Birkaç farklı telefon kulaklığı ile denedim ve sonuç aynı. Test için İphone kulaklığı ile denediğimde ses ayrımı bozulmadan ses seviyeleri değişiyor. Sorun nerede anlayamadım dikkat etmem, değiştirmem gereken bir ayar var mıdır ya da farklı bir program ile bu sağ-sol kulaklık dengesini değiştirebilir miyim birde öyle denesem? Özetle benim ilk denediğim kulaklığı sağ ve sol dengesini, ses ayrımını bozmadan değiştirim birini kısıp birini artırmam gerek var mıdır bunun bir çözümü? Şimdiden çok teşekkürler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı