Kulaklık şarjı için GO Smart adaptör kullanılır mı?

just chillin

Hectopat
Makaleler
2
Arkadaşlar A101'den GO Smart marka adaptör aldım. Sizce marka bir sorun teşkil eder mi? Kulaklık ömrünün kısalması vs. gibi?

Arkadaşlar A101'den GO Smart marka adaptör aldım. Sizce marka bir sorun teşkil eder mi? Kulaklık ömrünün kısalması vs. gibi?

Kulaklığın kutusunda (yani şarj ve saklama için kullanılan plastik kutuda) bir yerlerde Volt ve Amper değeri yazar. 5V - 1A, 5V - 2A gibi.. Eğer 1A yazan bir kutuyu 2A çıkış veren bir şarj cihazı ile şarj ederseniz evet etkileyebilir. Ama 2A yazıyorsa ve kullandığınız adaptörün çıkışı 1A ise zarar vermez ama normalden daha yavaş şarj eder.

Rica ederim bu her türlü şarj edilebilir cihaz için aklınızda bulunsun. Cihazın üzerinde yazılı olan amper değerinden daha güçlü çıkışı olan bir şarj cihazı takarsanız şarj ettiğiniz cihazın dizayn edildiği akımın üzerinde akıma maruz bırakırsınız ve kısa ya da uzun vadede zarar görebilir. (İlla görür diye birşey de demiyorum bu arada ama üreticinin önerdiği ayarı kullanmak en mantıklısıdır).

Daha düşük bir amperle şarj ederseniz de yine şarj olur ama yavaş o durumda bir zarar vermezsiniz onda sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…