Kulaklıklarda USB Bağlantısı Nedir, Ne işe Yarar?

Arkadaşlar merhaba, beni bu konu hakkında detaylı bilgilendirir misiniz? Çünkü daha önce hiç 7.1 oyuncu kulaklığı kullanmadım hep 3.5MM jak kullandım ve aslında memnundum fakat bu USB nedir ne işe yarar bilmiyorum çünkü alacağım kulaklığın USB bağlantısı var. Yani şimdi birkaç sorum olacak:

Şimdi bu USB bağlantısı nedir? Yani kulaklıkta hem 3.5MM Jaklar mikrofon hoparlör hem de USB var bunları nasıl kullanacağım? Yani USB sadece kulaklığın RGB ışıklandırması için mi yoksa ses içinde mi? Yani Hem Jakları hem USB'yi mi takacağım?

Ya da Jakları takmayıp sadece USB mi takacağım ve böylece (RGB Hoparlör ve Mikrofon) hepsi tek bir USB bağlantısı ile mi oluyor?

Eğer böyle oluyorsa şimdi şöyle düşünüyorum; benim anakartın HD yüksek çözünürlüklü çok güzel dahili ses kartı kapasitörleri var kasanın arkasına anakarta 3.5MM mikrofon ve hoparlörü bağlıyorum ve jaklar çok güzel ses veriyor fakat sanırım 7.1 kullanmam için USB gerekiyormuş peki bu durumda kulaklığın ses kartı ya benim anakartımın ses kartından kötü olursa ne olacak? Jaklardan aldığım ses kalitesini USB ile kaybeder miyim eğer kulaklığın ses kartı anakarttan kötüyse?

Şöyle bahsettiğiniz kulaklıklar direkt olarak USB kablosu üzerinden haberleşiyor. Gerekli olan tüm güç ve bilgi yine USB üzerinden elde ediliyor.

Yani ses için jack, güç için USB bağlantılı şeklinde olmuyor.

Kalite konusunda net bir şey söyleyemem ama kanaatimce kalite konusunda bir değişiklik anlamazsınız. Tabiki burada kullandığınız kulaklıkta önemli bir konumda.

Günümüzde normal kulaklıklar için pek rastlanan bir durum değil. Eğer kulaklık kendi içinde donanımsal bir ses kartı sunuyorsa, güç USB üzerinden verilir. Günümüzde de harici ses kartlarına USB 2.0 aracılığıyla güç veriliyor.

Hocam teşekkürler yani Jakları takmıyorum sadece USB ile hem mikrofon hem hoparlör çalışıyor öyle mi? Evet ses kaybı yaşarmıyım bilmiyorum.
Yani hem Jakları hemde USB ile mi kullanacağım?

Hocam teşekkürler yani Jakları takmıyorum sadece USB ile hem mikrofon hem hoparlör çalışıyor öyle mi? Evet ses kaybı yaşarmıyım bilmiyorum.

Yani hem Jakları hemde USB ile mi kullanacağım?
Evet USB üzerinden mikrofon ve hoparlör için gerekli güc sağlanabiliyor. Fazladan jak takılmıyor.

Konuyu hortlatayım. Yeni bir kulaklık aldım bende ilk defa USB ile gelen kulaklık aldım. Jag girişleri de var yanında kulaklıkta. Üstteki yorumlara bakarak USB'yi taktım fakat ses kulaklıktan gelmedi. Jagları takınca kulaklıktan geliyor. Bu 7.1 dediğimiz şey mi yada ne işe yarıyor? Bilgilendirecekleri bekliyorum.

7.1 olduğunu düşünmüyorum. Sizin kulaklığınızda USB sadece kulaklık üstündeki ışıklandırmaya güç sağlamak için konulmuş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…