Rehber Kulaklıktan basit birkaç yöntemle en iyi ses/oyun performansı nasıl alınır?

Ayarı denediniz mi denediyseniz sonucu nasıl buldunuz.

Hiç beğenmedim maalesef. Ses tıpkı ekolayzırdaki gibi çok bassız geliyor ve kulaklığın frekans tepki eğrisi kötü olduğundan ve sizi attığınız ekolayzır bunu düzeltmediğinden tizler kulak tırmalıyor, midler ve baslar arkada kalıyor. Bu ayarlar yüksek ihtimalle cihaz autoeq yapıldıktan sonra üstüne yazarak kullanılmalı. Siz şu an bu ayarlar ile kullanıyorsanız bu rehberi uygulayıp bir deneyin ne demek istediğimi anlarsınız.

Verdiğim ayar techno trance house garage funky tarzında EDM için geçerli bu ayarlar,muhtemelen siz Rock Pop Hiphop tarzı müzikler dinlediğinizden dolayı böyle bir sonuç aldığınızı tahmin ediyorum.

Verdiğim ayar techno trance House garage funky tarzında edm için geçerli bu ayarlar, muhtemelen siz rock pop hiphop tarzı müzikler dinlediğinizden dolayı böyle bir sonuç aldığınızı tahmin ediyorum.

Bu ayarları aynen istediğin ses cihazına yapabiliyor musun yoksa her cihaz için farklı ayarlar mı var? Tüm ses cihazlarında geçerli olan bir ekolayzır olamaz ki. Bende biraz daha profesyonel truthear hexa IEM kulaklığı da var, metal de dinlesem türk halk müziği de dinlesem teknik performans olarak değil de müzikalite olarak ekolayzır yapılmış Liberty 4 çok kötü kalıyor. Ancak Autoeq yaptığım zaman Hexa'ya en yakın müzikaliteyi alabiliyorun.

EQ ayarı PA system dediğimiz kolon amfileri için uyguluyoruz belki de bizim kulağımız bu tona sürekli angaje olduğu için bize daha doğal geliyor daha önce bu tonda duymayanlara farklı gelebilir.Bir de bu PA system (Konser Kolon) her daim MONO olur stereo da farklı tınlıyor olabilir.Neyse ben bizim işin mutfağında kullanılan ayarları verdim illa kullanacaksınız diye bir kural yok.
(Not Her marka model PA system e aynı EQ uygulanır bunlar referans monitörleridir hiçbirinin kendi ses rengi yoktur hepsi flat gelir ama bu sadece PA lar için geçerli.)

Dosya Ekleri

• images-1.jpeg
    8,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Eğer hepsi flat ise işe yarıyor olabilir evet. Ama çoğu kullanıcı için flat sıkıcı geldiği için şu an piyasadaki kulaklıkların %99'u bas ve tizlerin arttırılıp midlerin sabit bırakılması ya da hafif düşürülmesi ile ayarlanır, o yüzden bu ayarlar kulaklıklarda çalışmıyor. Çalışması için kulaklığın frekans cevabını flat yapıp denemek lazım ama o şekilde de çoğu kişi için keyifli bir müzik olmuyor. Kulak aşinalığı ile de alakalı dediğiniz gibi. Tekrardan bilgilendirme için teşekkür ederim.

rica ederim iyi günler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…