Rehber Kulaklıktan basit birkaç yöntemle en iyi ses/oyun performansı nasıl alınır?

İyi günler arkadaşlar; elektronik müzik prodüktörüyüm ve Antalya bölgesi gece kulüplerinde pek çok kez performans gerçekleştirdim.Ben de Anker Liberty 4 kullanıcısıyım.Eventlerde ve konserlerde kullandığımız çoğu müzisyenin sır gibi sakladığı PA SYSTEM EQ Tekniğini sizlere sunmak istiyorum. Bu Eq ayarı her ses sisteminde ve kulaklıkta da geçerlidir.Öncelikle 32 band ayar yapabileceğiniz bir platform edinin bu analog EQ da digital EQ da olabilir.
Ben android özelinden anlatıyım ayarlar hepsinde aynıdır.Poweramp müzik oynatıcısının ayarlar bölümüne girip 32 band graphic EQ ayarını aktif edelim.Sonrasında EQ ayarlarına gelip sırasıyla bu değerleri girelim

20hz-15db/ 25hz-15db/ 30hz-15db/ 40hz-15db/ 50hz 0db/ 63hz -1db/ 80hz-2db/ 100hz -3db/ 125hz -2db/ 160hz -1db/ 200hz 0db/ 250hz -15db/ 320hz -15db/ 400hz -15db/ 500hz -15db/
630hz-15db/ 800hz-15db/ 1khz-15db/ 1.3khz-15db/ 1.6khz 0db/ 2khz 0db/ 2.5khz 0db/ 3.2khz 0db/ 4khz 0db/ 5khz 0db/ 6.3khz 0db/ 8khz 0db/ 10khz -5db/ 12khz 0db/ 16khz 0db/ 20khz -5db
preamp değeri: -1db
arzuya göre %10 geçmemek üzere reverb de ekleyebilirsiniz.

buyurun size profesyonel tüm dünyada kullanılan EQ ayarları...
Keyifli dinlemeler.
(AnkerSoundcoreAPPde ki EQ ayarım hepsi 0db flat yani)...

Son düzenleme:

Bu ekolayzır ayarlarını neye göre belirlediniz? Çoğu frekansı 15dB kısıyor, ses yüksekliği bu kadar düşükken kullanılabilir mi?

Bu ekolayzır ayarlarını neye göre belirlediniz? Çoğu frekansı 15dB kısıyor, ses yüksekliği bu kadar düşükken kullanılabilir mi?
-15db e inme nedenimiz bunlar istenmeyen frekanslardır bunlar kulaklık hoparlör farketmez sistemi yoran parazite imkan tanıyan frekanslardır bunların cutting yapılması ile kristal berraklığına ulaşır 0db le ayarladıgımız frekanslar biz müziği o sıfır verdiğimiz tonaliteden dinleyeceğiz. bazı yazılımlar -24 e kadar inebiliyor imkanınız varsa o yazılımlarla -24e inin daha net bir ses elde etmiş olursunuz.

Enteresan bir şeye benziyor, kendim de deneyeceğim merak ettim. Peki Q faktörünü kaç yapmalıyız? Bir de bu ekolayzır aynı zamanda kulaklığın frekans cevabını harman eğrisine falan eşitliyor mu yoksa olabildiğince fabrika çıkışı halinde mı bırakıyor? Kendi frekans tepki eğrisi çok kötü olduğu için bir sorayım dedim. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Q bass frekansı 80 Q Treble frekansı 1khzdir.
Dostum bu değerler her türlü sistem için denenmiş ve Avrupa'da kabul görmüş elektronik müziğin bir nevi anayasası diyebiliriz.
Bu teknik ile analog EQ flatlanır hepsi 0db sabitlenir çapraz geçişle digital e aktarılır digital e de yukarıdaki değerler verilir.

Anladım teşekkür ederim.

Ayarı denediniz mi denediyseniz sonucu nasıl buldunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…