Birkaç yıldır 2 kulağımda da çınlama vardı, buna alışmıştım duyma kalitemde bir sorun yoktu. Birkaç kez işitme testine gitmiştim ancak bir sorun çıkmamıştı normalin üstünde duyuyorum. Betaserc ilacı kullandım bir süre ancak bir işe yaramadı. Bu yılın mayıs ayında bir anda akşam otururken sağ kulağımdaki çınlama bir anda arttı ve kalitesi düştü, bunu şu şekilde açıklayabilirim sol kulağım 4K sağ kulağım 240p kalitede gibi. Ancak duyma seviyeleri hala aynı. Duyma kaybım asla yok, kalite kaybım var.
Çok fazla kulaklık ile dinliyordum. Özellikle eylül-Mayıs arasında 90dB civarında sürekli yüksek seste dinliyordum. Mayıs ayından beri kulaklık kullanmıyorum. Bu kalite kaybından sonra da doktora gittim, kalite kaybım olduğunu söyledim ama yaşımın genç olduğunu önemsememi, düzeleceğini söyledi. B12, Balık yağı gibi takviyeler kullandım sinirlere iyi geldiği için ama oda nafile. Bu arada gittiğim hastaneler özel hastaneler. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? Düzelebilir bir durum mu? Kulaktaki sinirler yenilenebilen şeyler olmadığı için düzelmesi mümkün değilmiş sanırım. Artık kulaklarım daha hassas hissediyorum tiz bir küçük köpek havlaması, tabak çarpması gibi sesler çok rahatsız ediyor hatta kulağımdan pıtır pıtır sesler geliyor. Yaşım henüz 18 merak ediyorum bu yaştan böyle olduysa ileride ne olur? ( Denge kaybım, baş dönmem vesaire hiçbir şey yok. )