Kule tipi soğutmalar

Greant64

Centipat
Yer
Isparta
Daha fazla  
Meslek
Mat ögrt
Selamün aleyküm
Henuz arastirma asamasinda bir donanim meraklisi olarak stok fanlarin yetersiz oldugu durumlar icin( ki bu durum PC'nin zaman içerisinde eski bir sistem kalmasi acisindan yogunlukla) kule tipi fanları öğrenmek istiyorum.
Hangi marka ve model kule tipi sogutucuları araştırmalıyım?
Bütçe sınırlaması olmaksizin ucuz pahalı orta halli vs. her marka ve model olabilir.
Not: Kaliteli olması en önemli konu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Cooler Master, Deepcool, Artics Freezer, Be Quiet, Noctua, MSI Core Frozr S, pek çok model var. Bunların seçiminde işlemci, anakart, kasa yapısı önemli faktör. Direkt şunu al diyemeyiz.

Pahalı hava soğutmaları almak yerine sıvı soğutma almanı tavsiye ederim. Özellikle Corsair sıvı soğutmalar iyidir.
İşlemci ve anakartı belirttiniz ama...
Hava veya sıvı soğutmaların kasanıza uygun olup olmadığını bilmemiz için, kasa modelini de yazmalısınız. Biz de ona göre uygun modelleri önerebiliriz. Bütçe de belirtirseniz daha belirgin tavsiye alırsınız.

Pahalı hava soğutmaları almak yerine sıvı soğutma almanı tavsiye ederim. Özellikle Corsair sıvı soğutmalar iyidir.
İşlemci ve anakartı belirttiniz ama...
Hava veya sıvı soğutmaların kasanıza uygun olup olmadığını bilmemiz için, kasa modelini de yazmalısınız. Biz de ona göre uygun modelleri önerebiliriz. Bütçe de belirtirseniz daha belirgin tavsiye alırsınız.
Haklisiniz hocam çok belirsiz soru sormuşum.
Size şunu sormak isterim: sanki sıvı sogutma sistemleri montajını yapmak cok zordur diye düşünüyorum. Deneyimsiz birisi videolari vs izleyerek yapabilir mi?
Bir de sıvı sogutucularda damlama akıtma gibi riskler var mı? Bir de sıvı sogutucularda ivindeki sıvıyı belirli surelerde degistirmemiz mi gerekiyor.
Montaj ile ilgili amd r 5 islemci icin var mi hic bildiginiz bir video izleyerek goreyim.

7 senelik Corsair H80i GT sıvı soğutmaya sahibim. AM3+ braketi vardı, AM4'e geçince sadece yurt dışından AM4 yükseltme braketi satın aldım ve hala sessiz ama etkili soğutması devam ediyor.
Montajı ve temizlemesi gayet kolaydır, temizlerken sadece radyatörü söküp temizliyorum. Hava soğutmaları temizlemek daha zordur. Çünkü işlemciden ayırmanız gerekir. Sıvı soğutmada sadece macun yenilerken işlemciden ayırıyorum.

Kapalı devre sıvı soğutmalarda sıvı eklemesi gerekmez. Corsair gibi kaliteli ürün alırsanız senelerce sızıntı gibi sorunlarla karşılaşmadan kullanabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son olarak ben de sıvı soğutmayı ilk aldığımda ilk defa montajını yapmıştım. Hiç zorlanmadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı