Kule tipi soğutucu fan yönü ayarlama

SefaK.

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yakın bir zamanda yeni bir kule tipi soğutucu satın aldım. Darkfreezer X124. soğutucu kasama sığıyor ancak RAM slotunun birini acayip gerdi bu bir sorun yaratır mı? Fan biraz yüksekte kaldı soğutucuyu tam ortalayamadı, RAM boyutundan dolayı. Ben bu fanı ters çevirip arka tarafına taksam soğutma açısından bir engel oluşturur mu, sıcaklık değerlerinde fark oluşturur mu?

Cevabını merak ediyorum, bende de benzer bir durum var.

Ciddi fark oluşuyor benim tavsiyem fanı biraz RAM' lerin üstüne doğru baskı yapmayacak şekilde takman.

RAM'e değmemesi için biraz yukarı konumlandırabilirsiniz, sorun olmaz. Diğer tarafa da takabilirsiniz ancak kasa da egzoz fan olduğu için en efektif şekilde kullanmamış olursunuz fanı. Ancak çok bir sıcaklık farkı olacağını düşünmüyorum, sevgiler.

Öncelikle o soğutucuyu ben de almak istiyorum. Anakartınız ve Ramleriniz ne yazarsanız ben de tedbirli olmak isterim.

Sizin sorunuza gelirsek. Fanı arkaya takarsan kasa içi hava akışına ters gelir. Egzoz fan arkada olduğu için havanın akışı önden arkaya doğru olmalı. Bu yüzden soğutucu fanını da önden arkaya hava itecek şekilde koymak en iyisidir.

Ciddi fark oluşuyor benim tavsiyem fanı biraz RAM' lerin üstüne doğru baskı yapmayacak şekilde takman.

O durumun olmaması için çok çabaladım ancak RAM’in yapısı gereği ne yazık ki öyle birşey mümkün değil. Bazı yerlerde çok ciddi farklar olmayacağı söylenirdi ama emin olmak için burda ki bilenlerin fikirlerini almak istedim.

Fanın akış yönü yine kasanın egzoz kısmına doğru takabiliyorsanız bir sorun yok. Ama fan o şekilde takılmaya uygun değilse diğer türlü soğutucu bloğunda ki sıcaklık sürekli kasa içine doğru itilecek. Yani kasanın genel ortam sıcaklığı artacak ve işlemci daha çok ısınmaya başlayacak.

Yani mevcut yönüyle aynı şekilde arkasına takabiliyorsanız problem yok. Kasa içine üfleyecek şekilde takarsanız negatif sonuçları bile ortaya çıkabilir.

Kasadan kasaya değişir denemek lazım bu konuda haklı olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…