Kule tipi soğutucu fanı egzoz fan olarak kullanılır mı?

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung A30S
Meslek
Mağaza sahibi
Elimde 2. elden satamadığım Thermaltake UX200 eski kule tipi soğutucum var. Şu anki kullandığım egzoz fandan memnun olmadığım için onunla bunu değiştirebilir miyim? Vida yerlerı uyuyor ama aklımdakı tek soru ses. Bu fan 1500 RPM ve 120mm. Molex ile bağlıyacağım için hep tam güçte çalışacak. Fazla ses çıkarır mı?

Biraz ses çıkarır gibi. Bence bir deneyip kendiniz karar verin. Ses rahatsız ediyorsa eskisini takarsınız.

Kral fanin soketi varsa çalıştır bi bak

Kasaya takmadan önce molexe bağlayıp sesine göre karar verebilirsiniz.
Molex kablosu uzun oluyor genellikle.

Haklısınız. Kasaya takıp kendim denemem daha sağlıklı olur ama 2 gün boyunca bilgisayarımın olduğu şehirden farklı bir yerdeyim ve çok merak ettim. Kafama da çok takıldı bu soru, az çok tahmin edemez misiniz?

Ekstra olarak tt nin sitesinde max 26,3 dB-A yazıyor.

Az önce kendi CPU fanıma baktım yaklaşık 1080 RPM'de çalışıyor(iki tane fan var) buna rağmen çok rahatsız edici bir ses yok. Tabii bu fandan fana değişir. Ama tam güçte çalışacaksa illaki ses olacaktır.

Tüm cevap yazan herkese teşekkür ederim. En yakın zamanda test edip konuya ekleme yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…