Kule tipi Soğutucu ve Egzoz fan tavsiyesi

Conilermeydana

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, bilgisayar kasamın soğutmasını güçlendirmek istiyorum.

İhtiyacım olanlar:

• 1500 TL civarında kule tipi bir işlemci soğutucusu
  • Kasa için 2 adet ekstra egzoz fanı (fiyatları henüz belli değil)

En çok dikkat ettiğim konu: Sessiz çalışması

Sistemim:

• Anakart: ASUS B450M-K II
  • İşlemci: Ryzen 5 5600 (6 çekirdekli)
  • Ekran kartı: RTX 3060
  • Kasa: Frisby FC-9315G 600W – içinde 6 pinli bir fan speed controller var (fan hızlarını ayarlayabiliyor, 5 fan bağlı şu an)

Şu an stok soğutucu kullanıyorum.
İşlemci bazen 88°C, ekran kartı da 82.5°C'ye kadar çıkıyor.

Sizce 1500 TL civarında hangi kule tipi işlemci soğutucuyu almalıyım?
Ayrıca sessiz çalışacak hangi egzoz fanlarını önerirsiniz?

Phantom Spirit SE al 20-30 derece arası fark eder. Başka kule tiplerine bakma bile.

Egzoz fan için ise Arctic PWM PST al geç.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE TL-C12B V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili kule tipi olarak bunu öneririm kesinlikle.

Phantom Spirit ALMA.

Kasana uymayacak.

Kasan maksimum 160mm CPU yüksekliği destekliyor. Phantom Spirit 155mm. Bir fanı RAM'ler sebebiyle yukarı kaldırman gerekecek ve soğutucu sığmayacak.

Phantom Spirit SE al 20-30 derece arası fark eder. Başka kule tiplerine bakma bile.

Egzoz fan için ise Arctic PWM PST al geç.
Öneri yaparken adamın kasasına bakıyor musunuz acaba? Alacak sonra elinde kalacak.

Neye beğenmedim attığınızı sorabilir miyim? Elinde kalacak diyorum, kasaya sığmayacak diyorum hala beğenmedim atıyorsunuz.

Phantom Spirit ALMA.

Kasana uymayacak.

Kasan maksimum 160mm CPU yüksekliği destekliyor. Phantom Spirit 155mm. Bir fanı RAM'ler sebebiyle yukarı kaldırman gerekecek ve soğutucu sığmayacak.
Benimde kasa 16cm cpu yüksekliği destekliyor. Fanlardan biri ramlerin üzerinde kalmasına rağmen cama temas etmiyor ve sığıyor. Tecrübe edinmediğimiz konularda ezbere yorumlar yapmayalım.

Sanki kendin de Phantom Spirit önermemiş gibi konuşman yok mu bir de.
Kasayı kontrol edip hatamı düzelttim hızlıca, sen hala mesajını düzenlemedin ama.
Benimde kasa 16cm cpu yüksekliği destekliyor. Fanlardan biri ramlerin üzerinde kalmasına rağmen cama temas etmiyor ve sığıyor. Tecrübe edinmediğimiz konularda ezbere yorumlar yapmayalım.
RAM'ler yüksek profilse ne yapacaksın peki? Yeni kasa mı alacaksın adama?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…