Kule tipi soğutucunun aşağı bakması problem yaratır mı?

BlackBird148

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,
Arkadaşlar Vatan'dan B650M anakart ve AMD 7500f işlemciye Fazeon A3120TRA 120mm kule tipi soğutucu almıştım. Orada toplayan arkadaş aradı ve bilgisayarın hazır olduğunu ancak soğutucudan kaynaklı olarak (kalitesizliğinden bahsetti) fan yönünün aşağı olduğunu söyledi. Bu normal mi? Uyumsuzluk mu var?

Merhaba,
Arkadaşlar Vatan'dan B650M anakart ve AMD 7500F işlemciye Fazeon A3120TRA 120mm kule tipi soğutucu almıştım. Orada toplayan arkadaş aradı ve bilgisayarın hazır olduğunu ancak soğutucudan kaynaklı olarak (kalitesizliğinden bahsetti) fan yönünün aşağı olduğunu söyledi. Bu normal mi? Uyumsuzluk mu var?

Fan egzoz fana doğru havayı üflemeli o yüzden aşağı bakması normal değil.

Merhaba,
Arkadaşlar Vatan'dan B650M anakart ve AMD 7500f işlemciye Fazeon A3120TRA 120mm kule tipi soğutucu almıştım. Orada toplayan arkadaş aradı ve bilgisayarın hazır olduğunu ancak soğutucudan kaynaklı olarak (kalitesizliğinden bahsetti) fan yönünün aşağı olduğunu söyledi. Bu normal mi? Uyumsuzluk mu var?

Muhtemelen montajı yapamamışlardır o kule tipinin fanının ramlere bakması gerekir oradan ava alıp egzoza atar. İade et ya da sen montajla.

Merhaba,
Arkadaşlar Vatan'dan B650M anakart ve AMD 7500F işlemciye Fazeon A3120TRA 120mm kule tipi soğutucu almıştım. Orada toplayan arkadaş aradı ve bilgisayarın hazır olduğunu ancak soğutucudan kaynaklı olarak (kalitesizliğinden bahsetti) fan yönünün aşağı olduğunu söyledi. Bu normal mi? Uyumsuzluk mu var?

Fan RAM'lere bakmalı.

Muhtemelen montajı yapamamışlardır o kule tipinin fanının RAM'lere bakması gerekir oradan ava alıp egzoza atar. İade et ya da sen montajla.

Bende ondan şüphelendim. Çünkü tam sebebini anlatamadı gibi ve yarın birisi gelecekmiş onun kontrolünden sonra bizi tekrar arayacaklar. Henüz kasayı teslim almadım. Bende ilk defa duydum aşağıya doğru takıldığını. Oraya gittiğimde söyleyebilirim o zaman montaj hatanız var diye.

Merhaba,

Bende ondan şüphelendim. Çünkü tam sebebini anlatamadı gibi ve yarın birisi gelecekmiş onun kontrolünden sonra bizi tekrar arayacaklar. Henüz kasayı teslim almadım. Bende ilk defa duydum aşağıya doğru takıldığını. Oraya gittiğimde söyleyebilirim o zaman montaj hatanız var diye.

Soğutucu eskiden kullandığım soğutucu bende RAM'lere bakıyordu fan.

Soğutucu eskiden kullandığım soğutucu bende RAM'lere bakıyordu fan.

İşlemciniz AMD miydi hocam? Az önce gittim durumu görmeye ancak Fazeon'un kutudan çıkan ayakları aşağı yöne uygun, simetrik olmadığı için RAM yönüne dönmüyor. İçinden çıkan diğer ayakları da ben tam bilemiyorum. Fotoğrafını çekmedim o an ama bir çizimle göstermeye çalışayım. Daha kısa ve tek noktadan vidalı. Bu ürün adi mi? Sistem çalışsa bile bu durumu yaşatacağını bilmiyorduk. Ne yapabiliriz bilen birisi var mıdır?

Dosya Ekleri

• IMG_20250723_181710.jpg
    IMG_20250723_181710.jpg
    129,9 KB · Görüntüleme: 16

Technopat Haberler

Geri
Yukarı