Kule tipi soğutucuya ikinci fan takılır mı?

Alperen Bckn

Hectopat
RAM
16gb 3200mhz
Ekran kartı
Gtx 1050ti
Anakart
B450m-k
İşlemci
Ryzen 5 3600
Selamlar kule tipi soğutucum var. Ben buna ID-Cooling NO-9215-XT 45CFM 2500 RPM hava giriş kısmı olacak. Egzoz olarak da sıradan 1500 RPM'lik fanı CFM bilmiyorum kelepçe ile tutturucam ve kasanın üst tarafına extra olarak (3+1 fan var kasamda) egzoz fanı takacağım. Sorum şunlar;

-Kule tipine takacağım fan gerekli mi, ben takmak istiyorum herhangi bir sorun olur mu? İşlemcim Ryzen 5 3600 soğutmak istiyorum.
-Kasanın üstüne takacağım egzoz fanı kule tipinin tam üstünde yani kasanın ön fanlarından gelen havayı kule tipine varmadan tahliye eder mi? Oda işlemciyi ısındırmı.
-Son olarak da aldığım ID-Cooling NO-9215-XT fanda 4pin PWM ve 3pin 5v. ARGB kabloları var 4 PIN'i SYS fan kısmına takacağım ama 3pin 5V için takacak yer var mı? Anakartım ASUS Prime B450M K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantık olarak takılabilir ama ne kadar işlevi olur bilemiyorum deneseniz daha iyi şahsen ben Thermalright Assassin King'den Peerless Assassin'e geçtim +1 bakır borusu ve 1 tane fan fazla olmasına rağmen ısıda pek farklılık olmadı sizde de aşırı olacağını sanmam diğer soruları bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…